Πολιτική σύγκρουση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από την επιστολή Τσίπρα

Πολιτική σύγκρουση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από την επιστολή Τσίπρα

Αντιδράσεις έφερε στις τάξεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, με την οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι για την υπόθεση Novartis, σε περίπτωση αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Αναθεωρητικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με την οποία επισημάνθηκε ο κίνδυνος παραγραφής του σκανδάλου της Novartis σε περίπτωση αναθεώρησης, ανέβασε τους τόνους, με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να «επιτίθενται» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπαν Τζαβάρας και Λοβέρδος

«Δεν επιτρέπεται σε πρόεδρο δημοκρατικού κόμματος να φτάνει στο σημείο να λέει ότι δεν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Αν κάποιος διαβάσει την επιστολή αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση για να συνεισφέρει. Θέλει να δημιουργήσει ένα συμβάν για τα κανάλια για να λένε ότι κάποιοι θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», ανέφερε.

Για το ΚΙΝΑΛ, η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά αποτελεί ομολογία για το γεγονός πως η παραπομπή των δέκα για την υπόθεση της Novartis επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο. Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «μπαχαλάκια», τονίζοντας ότι το αίτημα Τσίπρα έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 7 του Συντάγματος.

Η επιστολή απάντηση του Στυλιανίδη στον Τσίπρα

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα με δική του επιστολή, αναφέροντας μεταξύ άλλων

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση για τα θέματα που θίγεται διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους. 

Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας. 

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια»

Η απάντηση Κατρούγκαλου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε, απαντώντας σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει τη συνταγματική πολιτική και ηθική ευθύνη που υπάρχει στην εισαγωγή της εν λόγω διατύπωσης, ενώνοντάς τη και με το σκάνδαλο Novartis. «Πρέπει να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των πολιτών να μην μείνει καμία σκιά και να μην φανεί ότι το πολιτικό σύστημα προετοιμάζει το έδαφος για να καλύψει τα νώτα του και να παραγραφεί αυτό το σκάνδαλο», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter