Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Καλείται να βγάλει λευκό καπνό χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Καλείται να βγάλει λευκό καπνό χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

Λευκός καπνός στον ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και αντιπρόεδρο της Βουλής.

Συνεχίζεται η μαραθώνια, όπως όλα δείχνουν, συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Για τους επαΐοντες είναι η πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, που τα μέλη του κορυφαίου οργάνου του κόμματος θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος βρίσκεται στο σπίτι του με κλειστό ακόμα και το τηλέφωνό του. Πιστός στην απόφασή του να μην παρέμβει και να μην επηρεάσει καθοιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις.

Επί του παρόντος τα μέλη του της πολιτικής γραμματείας πρέπει να λύσουν τον γρίφο του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σταθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που δικαιούται το κόμμα.

Εδώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εξίσωση είναι πολυπαραγοντική.

Το Documento είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η κα Γεροβασίλη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αντιπροεδρία της Βουλής αλλά η απόφαση για την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Πρώτον διότι το πρόσωπο δεν θα πρέπει να επιλεγεί δεν μπορεί να είναι ένας από τους δελφίνους για ευνόητους λόγους. Και δεύτερον διότι η πρόταση για τον Σωκ. Φάμελλο δεν βρίσκει σύμφωνους όλους στην πλειοψηφία.

Απ’ ότι φαίνεται όμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και η κίνηση μελών φαίνεται να προτείνει τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ και για τη θέση του αντιπροέδρου “κλειδώνει” η  Όλγα Γεροβασίλη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter