ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να γίνει μία πρώτη προσπάθεια να συμφωνηθεί μεταξύ των κορυφαίων μελών του κόμματος ένας οδικός χάρτης στο δρόμο προς την εκλογή του νέου προέδρου.

Η εκ των πραγμάτων δύσκολη συνεδρίαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας και το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να λυθεί στη σημερινή συνεδρίαση. προκειμένου αύριο (Δευτέρα) να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και να προτείνει τον αντιπρόεδρο της Βουλής που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ψηφοφορία της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr δεν αποκλείεται να προταθεί τελικά η Όλγα Γεροβασίλη για τη θέση της αντιπροέδρου.

Από κει και μετά παραμένει ανοιχτό το θέμα των υποψηφιοτήτων με την «ομπρέλα» να προτείνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (Ακόμη και ως μεταβατική ηγεσία για ένα διάστημα) ή να συζητά και ενδεχόμενη στήριξη της Έφης Αχτσιόγλου και τους προεδρικούς να μην έχουν καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο που-ης εκλεκτού.

Αυτό που φαίνεται να συμφωνούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, με μικρές διαφοροποιήσεις είναι ότι οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σίγουρα πριν τη ΔΕΘ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter