Πολωνία: Υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και εκτός συνόρων των χωρών μελών

Πολωνία: Υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και εκτός συνόρων των χωρών μελών

Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους που πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορά του, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Αντρέι Σέινα, στο πολωνικό μέσο ενημέρωσης RMF24.

Ο Σέινα, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη την Κυριακή, όταν ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ από μια μαζική επίθεση εναντίον στόχων στην δυτική Ουκρανίας, πέρασε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, δήλωσε ότι «(η Ρωσία) γνώριζε ότι αν ο πύραυλος μετακινούνταν περισσότερο προς την Πολωνία, θα καταρριπτόταν. Θα γινόταν αντεπίθεση».

Σύμφωνα με τον Σέινα: «Υπάρχουν διάφορες ιδέες που εξετάζονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης τέτοιων πυραύλων όταν βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα κάποιας χώρας του ΝΑΤΟ». Όπως σημείωσε βέβαια, κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν την έγκριση της Ουκρανίας αν συνέβαινε.

Με αφορμή το περιστατικό με τον πύραυλο τύπου κρουζ, το πολωνικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Πολωνία, Σεργκέι Αντρέγιεφ, για εξηγήσεις, όμως εκείνος δεν μετέβη στην συνάντηση. Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, αυτό συνέβη επειδή η πολωνική κυβέρνηση, δεν προσκόμισε στοιχεία για την παραβίαση του εναέριου χώρου που καταγγέλλεται.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις του πολωνικού εναέριου χώρου από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένας ρωσικός πύραυλος είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο του μέλους του ΝΑΤΟ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τον Απρίλιο του 2023, ένα στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοστς κοντά στη βόρεια πόλη Μπίντγκοτς. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

Τον Νοέμβριο του 2022, ένας ουκρανικός πύραυλος που έχασε τον στόχο του έπληξε το πολωνικό χωριό Πρεζβοντόφ στα νότια, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και εγείροντας φόβους εκείνη την εποχή ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ξεπερνούσε τα σύνορα.

Δείτε επίσης: Βουλή: «Καθυστερήσεις» στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – Αψιμαχίες με το «καλημέρα» (Video)

Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Μαρινάκης βλέπει τον Μητσοτάκη να καταρρέει αλλά μην το πείτε στον Πρετεντέρη

Έγκλημα Τέμπη: Πέταξαν και ανθρώπινα μέλη μαζί με τα συντρίμμια – Βρέθηκε χαμένο κομμάτι του κυλικείου (Photos)

Πρώτη νίκη για Ασάνζ: Διαβεβαιώσεις για τη ζωή του ζητά το δικαστήριο από τις ΗΠΑ – Έλαβε δικαίωμα έφεσης κατά της έκδοσης

Επιμένει ο Κασσελάκης για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές: «Το παρακράτος λειτουργεί σε βάρος της ελευθερίας των πολιτών»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter