«Πράσινο» φως από το Στέιτ Ντιπάρμεντ για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

«Πράσινο» φως από το Στέιτ Ντιπάρμεντ για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε την Τρίτη το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι ενέκρινε την την πώληση στην Τουρκία κιτ εκσυγχρονισμού για το σύστημα τακτικής ζεύξης δεδομένων (TDL) Link-16, γνωστό και ως «σύστημα διανομής πολλαπλών πληροφοριών», με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των επικοινωνιακών δυνατοτήτων των υφιστάμενων μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ειδοποίηση αφορά ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού (αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο δεν σχετίζεται άμεσα με το αίτημα της αναβάθμισης των κιτ εκσυγχρονισμού και της αγοράς νέων μαχητικών (αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Σχετικά με το δεύτερο αίτημα, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιλέξει να μην στείλει την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις έντονες ενστάσεις που έχουν διατυπώσει κορυφαίοι Αμερικανοί νομοθέτες.

Εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο το πακέτο αυτό θα είναι η πρώτη μεγάλη στρατιωτική πώληση στην Τουρκία που το Κογκρέσο έχει εγκρίνει εδώ και χρόνια, σημειώνει το Reuters.

Πηγή: Reuters, Anadolu

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter