Πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Kοπτορραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» (Video)

Πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Kοπτορραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» (Video)

Παρεμβάσεις στα ηχητικά των συνομιλιών μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμάρχη λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, κατήγγειλε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν τον μηχανοδηγό της μίας αμαξοστοιχίας να είχε προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία με άλλους μηχανοδηγούς στην περιοχή, ο κ. Γενιδούνιας σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega:  «Ακούγεται από χθες το βράδυ ότι ο συνάδελφός μας ο Γιώργος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους άλλους μηχανοδηγούς στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει κι άλλη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη αφού έχει φύγει από τη Λάρισα.

Επειδή εδώ έχουμε κανονική κοπτορραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα είναι ο ΟΣΕ. Αν ο Γιώργος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με άλλο τρένο σημαίνει ότι έχει ξαναμιλήσει και δεν το ακούμε. Εμείς οι μηχανοδηγοί απορούμε…»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το γιατί να υπάρχουν λόγοι παρέμβασης στα ηχητικά, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ απάντησε: «Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι “φταίτε εσείς”. Είναι δυνατόν μερικές ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής ανάκρισης στο Youtube; Την επόμενη ημέρα από το δυστύχημα, για το ηχητικό που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα. Από εκεί αρχίσαμε να εξυφαίνουμε σενάρια και να κάνουμε πορίσματα…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter