Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση αλλάζει διοικήσεις αλλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας μένουν ίδια

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση αλλάζει διοικήσεις αλλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας μένουν ίδια

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας παραμένει τραγική καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Παρόλο που καρατομήθηκε και η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου  Ηρακλείου, χρειάζεται συνολική πολιτική παρέμβαση για την εξυγίανση του ΕΣΥ.

Με ανακοίνωση του ο κ. Γιαννάκος θίγει μια σειρά ζητημάτων σχετικά με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο καθώς και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειας, και αναφέρει: «το Βενιζέλειο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο αναισθησιολογικό τμήμα όπως σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε γιατρούς, νοσηλευτές και στις άλλες ειδικότητες. Έχει 11 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και υπηρετούν 4 μάχιμοι και 3 μη μάχιμοι γιατροί. Έρχονται επικουρικοί παραιτούνται. Ήρθε μόνιμος παραιτήθηκε. Γινονται προκηρύξεις βγαίνουν άγονες .Όπως συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας» 

Προσθέτει δε: «Πρόκειται για μία ανίκανη, αυταρχικότατη διοίκηση που δεν την ένοιαζε η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά τα ρουσφέτια, οι καθαιρέσεις στελεχών με προσόντα, οι μετακινήσεις, ο αυταρχισμός, τα έργα βιτρίνας, ο προσωπικός οδηγός και η τρομοκρατία»

Η δήλωση του κ. Γιαννάκου

Άλλη μια καρατόμηση ανίκανης και αυταρχικής διοίκησης νοσοκομείου. Βενιζέλειο Ηρακλείου. Θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες . Οι ελλείψεις όμως προσωπικού στα νοσοκομεία απαιτούν κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Πολύ καλά έκανε ο Υπουργός Υγείας και καρατόμησε άλλη μια διοίκηση νοσοκομείου. Αυτή τη φορά του Βενιζελείου Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για μία ανίκανη, αυταρχικότατη διοίκηση που δεν την ένοιαζε η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά τα ρουσφέτια, οι καθαιρέσεις στελεχών με προσόντα, οι μετακινήσεις, ο αυταρχισμός, τα έργα βιτρίνας, ο προσωπικός οδηγός και η τρομοκρατία. Διοίκηση το μακρύ χέρι των κομματικών γραφείων. Κανένα ενδιαφέρον για τη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Θα πρέπει να πάνε σπίτι τους πολλοί διοικητές νοσοκομείων που προκαλούν με τις πράξεις τους και τον αυταρχισμό τους. Τα ρουσφέτια τους.

ΟΜΩΣ Η στελέχωση των νοσοκομείων είναι ζήτημα συνολικής πολιτικής παρέμβασης. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο αναισθησιολογικό τμήμα όπως σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε γιατρούς, νοσηλευτές και στις άλλες ειδικότητες. Έχει 11 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και υπηρετούν 4 μάχιμοι και 3 μη μάχιμοι γιατροί. Έρχονται επικουρικοί παραιτούνται. Ήρθε μόνιμος παραιτήθηκε. Γινονται προκηρύξεις βγαίνουν άγονες. Όπως συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Η έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών, νοσηλευτών στα περιφερειακά νοσοκομεία είναι εξ αιτίας των χαμηλών μισθών που δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης και εξ αιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας.

Δεν είναι ελκυστικό πια το ΕΣΥ στο υγειονομικό προσωπικό. Προτιμούν το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί γιατροί και από τη Κρήτη φεύγουν για το εξωτερικό. Πρόσφατα 4 ανσισθησιολόγοι από το Ηράκλειο πήγαν για δουλειά σε νοσοκομείο της Κύπρου. Πενταετή συμβόλαιο με 80.000 ευρώ το χρόνο με φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις. Οι Νοσηλευτές στη Κύπρο δουλεύουν με πενταετή συμβόλαια 40.000 ευρώ το χρόνο. Γιατί να μείνουν στο ΕΣΥ ο γιατρός με 1.850 ευρώ το μήνα και ο Νοσηλευτής με 800 ευρώ το μήνα.

Λιγότερα από την εργολαβική καθαρίστρια ή τον εργολαβικό φύλακα. Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση βάζει τα λεφτά στη τσέπη ο εργολάβος. Γι αυτό έχουμε κύμα μαζικών παραιτήσεων από το ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Εκ των υστέρων καρατομήσεις Χρυσοχοΐδη στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ – Έπαυσε τη διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter