Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ: Μην απαντάτε σε παραπλανητικά μηνύματα – Κίνδυνος για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων

Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ: Μην απαντάτε σε παραπλανητικά μηνύματα – Κίνδυνος για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτρέπει τους πολίτες να μην αποκαλύπτουν ποτέ, προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, απαντώντας σε παραπλανητικά μηνύματα που φέρουν το λογότυπο του οργανισμού.

Στόχος των εν λόγω μηνυμάτων είναι να παραπλανηθούν οι αποδέκτες και να διευκολυνθεί η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων.

Σε αναλυτικότερη επεξήγηση ο ΕΟΠΥΥ στην εγκύκλιό του, διευκρινίζει ότι αποστέλλει μηνύματα SMS αποκλειστικά για συγκεκριμένους σκοπούς και ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει ποτέ προσωπικά στοιχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά: Εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας. Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κόκ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter