Προεκλογικές ανακοινώσεις με δίμηνη ισχύ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Προεκλογικές ανακοινώσεις με δίμηνη ισχύ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το πρωί της Πέμπτης.

Οι νέες επιδοτήσεις, με ισχύ διμήνου, ούτως ώστε «να μην υπάρξει κενό κάλυψης σε περίπτωση δεύτερων εκλογών», κινούνται στα επίπεδα Απριλίου, δηλαδή στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε τις επιδοτήσεις δύο μηνών προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι τιμές παραμένουν αποκλιμακωμένες, αλλά ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή, πολιτικό σχέδιο και βούληση για θωράκιση των καταναλωτών και της χώρας απέναντι στην κρίση», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, οι επιδοτήσεις κινούνται ως εξής:

· Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 15 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

· Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

· Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh.

· Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 15Euro/MWh.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter