Πρωινά μαθήματα… θεσμικού σεβασμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Πρωινά μαθήματα… θεσμικού σεβασμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Σε πανικό φαίνεται ότι βρίσκονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο των αποκαλύψεων που έφεραν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ενώ άπαντες αναμένουν την περιβόητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, (ο οποίος όπως επισημαίνουν φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ετοιμάζεται να δώσει σαφείς απαντήσεις, έχοντας «γεμίσει» τις «μπαταρίες» του μετά από ένα ακόμη… ανέμελο τριήμερο), οι στενοί συνεργάτες του έχουν επιδοθεί σε προσπάθειες κάλυψης του πρωθυπουργού, εξαπολύοντας αναίτια «πυρά» προς την ευρύτερη αντιπολίτευση επειδή… ζητά απαντήσεις.

Μάλιστα, δεν διστάζουν να κουνήσουν το δάχτυλο προς τους κατήγορους της κυβέρνησης, πραγματοποιώντας… μαθήματα θεσμικότητας και δημοκρατικής προσήλωσης. Τρανό παράδειγμα οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Έπειτα από ένα διήμερο γεμάτο «επιθέσεις» αντιπερισπασμού προς την αντιπολίτευση, ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπολύσει νέα «πυρά» προς όσους αμφισβητούν τον σεβασμό της κυβέρνησης στους θεσμούς και την προσήλωσή της στη δημοκρατία.

Ίσως ο Γιάννης Οικονόμου «λησμονεί» ( ; ) το γεγονός πως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν είναι το μοναδικό που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα τρία και κάτι χρόνια που «κρατά» το «τιμόνι» της χώρας. Αρκεί να υπενθυμιστούν ορισμένες… λέξεις κλειδιά όπως «Novartis», «δικαιοσύνη», «Επιτροπή Ανταγωνισμού», «ρεκόρ μετακλητών», με τελευταία προσθήκη τις παρακολουθήσεις.

Κατά τ’ άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέραν από υπέρμαχος της κυβερνητικής αγάπης προς τους θεσμούς, εμφανίστηκε και υπέρμαχος για δημιουργία εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας ότι… πρώτη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ζητούν απαντήσεις σχετικά με το σοβαρό ζήτημα των «κοριών» στις συνομιλίες. «Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά», τόνισε μεταξύ άλλων σημειώνοντας αργότερα ότι «δεν είναι κανονικό πράγμα σε μία δημοκρατία να παρακολουθείται το τηλέφωνο». Φυσικά, απ’ όλα όσα έχουν συμβεί κατά την τριετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η περίφημη «κανονικότητα» υπάρχει μόνο στις σημειώσεις του κειμενογράφου του Μαξίμου, διότι η πραγματικότητα είναι γεμάτη «λακκούβες» και προσπάθειες εκτροπών των λειτουργιών των θεσμών.

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το εάν είχε γνώση επί του θέματος, ο Γιάννης Οικονόμου «διέρρηξε» τα «ιμάτιά» του σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και πως εάν γνώριζε, τότε δεν θα είχε επιτρέψει να συμβεί ό,τι συνέβη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρεται η χώρα και να μηδενίζονται τα πρόσωπα. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε απαντήσεις. Δεν θέλουμε καμία σκιά»., συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «απλώνοντας» στο «τραπέζι» όλα τα κυβερνητικά τσιτάτα περί ανάγκης ύπαρξης διαφάνειας, την ώρα που οι εξελίξεις οι οποίες αφορούν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων «ταξιδεύουν», μεταξύ άλλων, στα γραφεία των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων του εξωτερικού, διασύροντας για ακόμη μια φορά τη χώρα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter