Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Δεν είναι ισότιμη μας η Ελλάδα» – «Θα λογοδοτήσουν για Αιγαίο και Μεσόγειο»

Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Δεν είναι ισότιμη μας η Ελλάδα» – «Θα λογοδοτήσουν για Αιγαίο και Μεσόγειο»

Χωρίς τέλος συνεχίζουν οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά το τουρκικό διάβημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Έλληνα πρέσβη για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε τη Δευτέρα σε νέες, εμπρηστικές δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε με θέμα και τα ελληνοτουρκικά, απαξιώνοντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα απαντούσε στο διάβημα της Άγκυρας προς τον ελληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη, με το οποίο η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η τουρκική Hurriyet, ο Ερντογάν μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά».

«Παρακολουθούμε με αηδία τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, οι οποίες βρωμάνε προκλήσεις και προβοκάτσιες. Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση αυτών που προκαλούν τους Έλληνες πολιτικούς και τους εξαπολύουν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» είπε και συμπλήρωσε:

«Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις με την εμφάνιση κατοχής σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές μάζες ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις είναι αρκετές για να φέρουν την Ελλάδα στο δικό μας επίπεδο, αλλά είναι αρκετές για να την σύρουν στο βάλτο. Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουμε».

«Δεν έχουν τιμητική στάση όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων» σημείωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας κάποια στιγμή θα «λογοδοτήσει για τις βυθισμένες βάρκες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας σε εμπρηστικούς τόνους, ο Ερντογάν κατέληξε λέγοντας: «Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες. Οι κατοχικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλούν τον πραγματικό ελληνικό λαό, όχι εμάς. Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμή μας, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Ελλάδα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter