Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμή μας, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμή μας, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Ακάθεκτος συνεχίζει τις απειλές του κατά της Ελλάδας ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει να καταρρέει υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών που την εκθέτει διεθνώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κινείται σε πνεύμα «θερινής ανεμελιάς».

Σύμφωνα με το Anadolu, o τούρκος ηγέτης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Δευτέρα, απαξιώνοντας την Ελλάδα δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας».

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται στο περιθώριο πρόσφατων απειλών από τον ίδιο, όπου μεταξύ άλλων καλούσε την Ελλάδα «να μην ξεχνά τη Σμύρνη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους Έλληνες πως «εάν πάνε πολύ μακριά» τότε «το τίμημα θα είναι βαρύ».

Η νέα επίθεση του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας έρχεται ενώ ο πληθωρισμός «καλπάζει» στη γειτονική χώρα, καθώς ξεπέρασε το όριο του 80% τον Αύγουστο σε διάστημα έτους, έναντι 79,6% τον Ιούλιο, επίπεδο ρεκόρ από το 1998, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της δήλωσης Ερντογάν προηγήθηκε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι,στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN Turk σχετικά με το εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα. Ο Οκτάι δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Σε ρυθμούς Ερντογάν ωστόσο κινείται και η αντιπολίτευση. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τέζτζαν απευθύνθηκε στον Ερντογάν και τον κάλεσε να αφήσει τα τραγούδια και τα «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» και τον κατηγόρησε ότι δεν μίλησε όταν η Ελλάδα… εισέβαλε στα νησιά.

«Όταν εισέβαλαν στα νησιά μπροστά στα μάτια σου εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν μιλούσες; Γιατί δεν μας άκουγες… Τώρα το μέλημα σου είναι η πατρίδα ή οι εκλογές;», είπε ο Τεζτζάν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Sozcu γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;».

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές για τα νησιά από τον Ερντογάν – Τι απαντά η Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter