Προκλητικός Καλλιακμάνης για αστυνομία στα πανεπιστήμια: «Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια επιβάλλουν να είναι η αστυνομία εκεί»

Προκλητικός Καλλιακμάνης για αστυνομία στα πανεπιστήμια: «Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια επιβάλλουν να είναι η αστυνομία εκεί»

Προκλητικός όσον αφορά την αστυνομία στα πανεπιστήμια εμφανίστηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ υποστηρίζοντας πως είναι επιτακτική η παρουσία των αστυνομικών λόγω των επεισοδίων.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, χρησιμοποίησε το επιχείρημα πως οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο για να μάθουν γράμματα, ξεχνώντας φυσικά πως πρόκειται για ενήλικες και όχι για παιδιά.

«Μπορεί να είναι λάθος μήνυμα στην κοινωνία να μπουν αστυνομικοί μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι όμως επιβεβλημένο να μπουν, γιατί γίνονται βίαιες ενέργειες μέσα στα πανεπιστήμια. Ο κόσμος στέλνει τα παιδιά του εκεί για να μάθουν γράμματα, όχι να παίζουν πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς και να ρίχνουν μολότοφ. Γίνεται το αντίθετο. Βλέπετε ότι έχουν γίνει άντρα ανομίας. Βγαίναν έξω από τα πανεπιστήμια, έκαναν έκτροπα,  έριχναν μολότοφ στους αστυνομικούς, έκαιγαν καταστήματα. Μετά, έμπαιναν μέσα και είχαν το άσυλο. Άσυλο σε τι; Στην ανομία, όχι στις ιδέες. Αυτό δεν μπορεί να είναι άσυλο στις ιδέες. Αυτοί οι ίδιοι που κάνουν τα επεισόδια -όπως τώρα πάλι στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη- επιβάλλουν να είναι η αστυνομία εκεί», ήταν το αφήγημα Καλλιακμάνη «ξεχνώντας» φυσικά τον τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ από τα ΜΑΤ αλλά και το βίντεο που δείχνει την ευθεία επίθεση προς τους φοιτητές.

Τότε ο δημοσιογράφος έσπευσε να του επισημάνει πως και τώρα που άλλαξε το άσυλο, πάλι επεισόδια έχουμε».  Απτόητος ο κ. Καλλιακμάνης, επέμεινε: «Δεν είναι το ίδιο, θυμάστε τι γινόταν στο Πολυτεχνείο;».

«Αυτές είναι οι εικόνες και στο ΑΠΘ, το ίδιο πράγμα γίνεται… μολότοφ έχει και δακρυγόνα, στα πανεπιστήμια μέσα», επέμειναν οι δημοσιογράφοι, αλλά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ αμετακίνητος: «Παλιότερα καιγόταν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καθημερινά. Καθημερινά είχαμε επεισόδια, στα Εξάρχεια και γενικά».

«Λέμε για τα πανεπιστήμια ή γενικά;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι -και ο κ. Καλλιακμάνης επέμεινε: «Γενικά. Θα μιλήσω γενικά. Το πρόβλημα ήταν και στα πανεπιστήμια, ήταν και στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν γενικό. Τώρα αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν έκτροπά, επιβάλλουν την παρουσία της αστυνομίας εκεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter