Προκλητικός Λοβέρδος για Φαρμακονήσι: «Λάθος» η καταδίκη της Ελλάδας, μας απαγορεύει να ελέγξουμε τα σύνορα

Προκλητικός Λοβέρδος για Φαρμακονήσι: «Λάθος» η καταδίκη της Ελλάδας, μας απαγορεύει να ελέγξουμε τα σύνορα

Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που χαρακτήρισε «λάθος» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων που καταδίκασε την Ελλάδα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014.

Μάλιστα την συνέκρινε με την ακραία ρητορική της Άγκυρας λέγοντας πως η απόφαση αυτή τον ανησυχεί περισσότερο.

«Αυτό που με έχει πάρα πολύ στεναχωρήσει και ανησυχήσει για τις συνέπειές του στο μέλλον δεν είναι τόσο αυτές οι ακραίες προκλήσεις από πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν όσο είναι η απόφαση του ΕΔΑΔ για το Φαρμακονήσι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.

Ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η καταδίκη της Ελλάδας θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον καθώς ο Ερντογάν «εργαλειοποιεί» τους μετανάστες.

«Μια απόφαση την οποία δεν προσέξαμε και πάρα πολύ αλλά η οποία ενδεχομένως θα παράξει προβλήματα σε ό,τι αφορά το “εργαλείο” που λέγεται “μετανάστες” που η Τουρκία χρησιμοποιεί και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και το καλοκαίρι του 22, θυμίζει παρελθόν. Το χρησιμοποιεί ως όπλο η Τουρκία αυτό» είπε.

Εν ολίγοις, ταύτισε την εξευτελιστική μεταχείριση προσφύγων με γυναικόπαιδα που θαλασσοπνίγονται και την ελλιπή έρευνα των αρχών, για τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα μας, με την προστασία των συνόρων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «κατηγόρησε» το ΕΔΑΔ σχεδόν για… μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της Ελλάδας:

«Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι λάθος. Γιατί κατ’ ουσίαν απαγορεύει σε ένα κράτος κυρίαρχο να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά του. Και δεν είναι η ίδια σε λογική με μια αντίστοιχη πριν από λίγα χρόνια που αφορούσε την Ισπανία. Υπάρχει δηλαδή μια άνιση μεταχείριση θεμάτων…» κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter