Προκριματικά Eurobasket: Ζορίστηκε, αλλά νίκησε τη Βουλγαρία η Εθνική (73-63)

Προκριματικά Eurobasket: Ζορίστηκε, αλλά νίκησε τη Βουλγαρία η Εθνική (73-63)

Η Εθνική μπάσκετ επικράτησε με 73-63 της Βουλγαρίας στην Πάτρα και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στην προκριματική φάση του Eurobasket 2021. Πρώτος σκόρερ για την «γαλανόλευκη» ο Μποχωρίδης με 19 πόντους, πολύ καλή εμφάνιση και από τον Χρυσικόπουλο (13π)..

Με μία δύσκολη νίκη επί της σκληροτράχηλης Βουλγαρίας στην Πάτρα ξεκίνησε η Εθνική Ανδρών τους προκριματικούς αγώνες της για το Ευρωμπάσκετ 2021: 73-63, ημίχρονο 40-34.

H ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν και έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου. Το 62-52 έγινε 64-62, αλλά η Εθνική μας κράτησε αποστάσεις στο τελευταίο τρίλεπτο, με δυναμικές άμυνες από τους Μαργαρίτη, Γιαννόπουλο και σημαντικά καλάθια από τους Χρυσικόπουλο, Κατσίβελη που μεταφράστηκαν σε σερί 9-1 στο φινάλε.

Το ματς παρακολούθησαν ελάχιστοι φίλαθλοι στο κλειστό «Δημ. Τόφαλος», κυρίως μαθητές.

O Λευτέρης Μποχωρίδης (19 π.) και ο Λίνος Χρυσικόπουλος (13 π.) ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, ενώ έπαιξαν και οι Δ.Αγραβάνης 5, Κατσίβελης 5, Γιαννόπουλος 7, Μαργαρίτης 5, Κασελάκης 5, Σκορδίλης, Λαρεντζάκης 7, Μάντζαρης, Σαλούστρος, Καββαδάς 7. Oι Μποχωρίδης, Κατσίβελης, Μάντζαρης μοίρασαν από 5 ασίστ.

Οι Γιώργος Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αγραβάνης έμειναν εκτός ελληνικής 12άδας.

Με τη Βουλγαρία δεν αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, λόγω υποχρεώσεων με τον Ολυμπιακό. Ο Ντιμιτρόφ είχε 15 πόντους, ο Μαρίνοφ 10 και ο κατ’ αρχήν Αμερικανός Μποστ 14 πόντους και 7 ασίστ.

Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα στην Τούζλα, με αντίπαλο τη γηπεδούχο Βοσνία (21.00). Στον ίδιο Όμιλο ανήκει και η Λετονία και προκρίνονται στα τελικά οι πρώτες τρεις ομάδες της τελικής βαθμολογίας.

Σε αυτό το “παράθυρο” δεν κλήθηκαν οι τραυματίες Βασιλόπουλος, Γκίκας, Αθηναίου, ενώ αποχώρησε από την Εθνική ομάδα ο Γιάννης Μπουρούσης. Το άτυπο περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε για πρώτη φορά στον Βαγγέλη Μάντζαρη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter