Προκριματικά Μουντιάλ 2022: «Φιλί ζωής» η εθνική μετά το 90’, νίκη 2-0 στη Γεωργία

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: «Φιλί ζωής» η εθνική μετά το 90’, νίκη 2-0 στη Γεωργία

Αργησε αλλά βρήκε όχι ένα αλλά δύο γκολ από το… 90’ και μετά η εθνική ομάδα στη Γεωργία, νίκησε 2-0 τους γηπεδούχους και διατήρησε έτσι, τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Το ματς διεξήχθη στο Μπατούμι κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας, καθώς κοντά στην περιοχή βρισκόταν η πολυκατοικία που κατέρρευσε παρασύροντας στον θάνατο ανθρώπους. Μάλιστα η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας είχε ζητήσει χθες από την UEFA την αναβολή του αγώνα λόγω πένθους αλλά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία απέρριψε το αίτημα, κάνοντας δεκτό μόνο το αίτημα για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Η Εθνική μας σε 9 αναμετρήσεις με την Γεωργία παρέμεινε αήττητη με 7 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ σε τέσσερις επισκέψεις της εκεί είχε μόνο νίκες.

Στο πρώτο μέρος η εθνική ήταν αρκετά καλή επιθετικά όπου πέτυχε…ενάμιση γκολ αλλά δεν μέτρησε τελικά κανένα. Αρχικά (12’) με τον Παυλίδη από γύρισμα του Ανδρούτσου αλλά το VAR αποφάσισε ότι η μπάλα όταν την γύρισε ο Ανδρούτσος είχε περάσει άουτ και λίγο αργότερα (24’) σε κεφαλιά του Τζαβέλλα η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Λόρια που την μπλόκαρε φάνηκε να την πιάνει μέσα από τη γραμμή αλλά από το VAR έδειξαν συνέχεια στο ματς…

Στο β’ ημίχρονο, η Εθνική αγχώθηκε δεν ήταν το ίδιο καλή αλλά βρήκε αναπάντεχα ένα πέναλτι στο 90’ σε χέρι του Γκιορμπελίτζε, χέρι που υπέδειξε το VAR και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας για το 0-1. Στις πεντάλεπτες καθυστερήσεις η εθνική όχι μόνο δεν κινδύνευσε αλλά βρήκε και το 0-2 χάρις το πείσμα του Πέλκα που πλάσαρε τον Λόρια και σφράγισε την πολύτιμη νίκη…

Ο Λιθουανός διαιτητής Ντονάτας Ρούμσας, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Αμπουρτζάνια, Τζαβέλλα (χάνει το ματς της Τρίτης στην Σουηδία), Κανκάβα Ανδρούτσο.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κακαμπάτζε (60’ Γκβίλια), Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιάνια (91’ Νταμιασβίλι), Λομπζανίτζε, Τσακβετάτζε, Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (46’ Πέλκας), Μασούρας (77’ Τζόλης).

*Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σουηδία νίκησε 3-0 το Κόσοβο (29’ πεν. Φόσμπεργκ, 67’ Ισακ, 79’ Κουάισον)

 

*Η βαθμολογία:

Ομάδα…….ΑΓ……ΤΕΡ……Β.

Ισπανία……6…….13-5.….13

Σουηδία….5……..10-3…..12

Ελλάδα……5…….…7-4…….9

Κόσοβο……6….……3-12….4

Γεωργία…..6…….…2-11….1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter