Προκρίσεις για Σάκκαρη και Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Σε έναν ακόμη ημιτελικό σπουδαίου τουρνουά -έκτο σε Μάστερς- θα παίξει η Μαρία Σάκκαρη. Η νίκη της επί της Ρουμάνας Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου με 6-7 (3), 6-4, 6-2 στέλνει την Ελληνίδα τενίστρια στην τετράδα του φημισμένου «χωμάτινου» Όπεν της Μαδρίτης, κατηγορίας WTA 1000.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό για τη Σάκκαρη θα είναι -την Πέμπτη το απόγευμα- η θριαμβεύτρια του φετινού Αυστραλιανού Όπεν Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία χρειάστηκε τρία σετ για να αποκλείσει την Αιγύπτια Σαρίφ. Στον ημιτελικό του πρόσφατου Ίντιαν Ουέλς, η Λευκορωσίδα νίκησε εύκολα τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ.

Με αυτή τη νίκη, η 27χρονη Σάκκαρη ανέβηκε στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να κυριαρχήσει στο πρώτο σετ απέναντι στην 33χρονη Μπέγκου και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια και σπατάλη δυνάμεων για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο αγώνας κράτησε σχεδόν τρεις ώρες.

Εύκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Χωρίς δυσκολία προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Μάστερς της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη μεταμεσονύκτια νίκη του επί του Ισπανού Μπερναμπέ Θαπάτα-Μιράγιες: 6-3, 6-1 σε 1 ώρα και 13 λεπτά.

Στον αυριανό προημιτελικό, ο Τσιτσιπάς (που παραμένει στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά ελπίζει να βελτιώσει τη θέση του μέσα στην εβδομάδα) θα αντιμετωπίσει στο χώμα της Μαδρίτης τον Γερμανό Γιαν-Λέναρντ Στρουφ. Αυτός θα είναι ο 18ος προημιτελικός της καριέρας του σε τουρνουά Μάστερς ΑΤΡ 1000.

Ο αγώνας με τον Μιράγιες-Θαπάτα ξεκίνησε γύρω στις 11.20 ώρα Ισπανίας και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Συνεχίζουν μεταξύ άλλων και οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλιεφ.