Πρωθυπουργός-κοριός: Ακουγε Τσίπρα με παγίδευση Σπίρτζη – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Πρωθυπουργός-κοριός: Ακουγε Τσίπρα με παγίδευση Σπίρτζη – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Τι αποκαλύπτει ο Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξή του στο Documento

Ο Μητσοτάκης έστησε φάμπρικα παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων

Με την επιτηδευμένη αδιαφορία της η Δικαιοσύνη συμμετέχει στο έγκλημα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η διαδρομή του κοριού από την Κύπρο στην Ελλάδα

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το λογισμικό Predator αρχικώς χρησιμοποιήθηκε στη μεγαλόνησο σε συμφωνία με την κυβέρνηση και στη συνέχεια προωθήθηκε στο Μαξίμου ως πετυχημένη συνταγή

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ούτε κοριός στον κόρφο του!

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον πρωθυπουργό των παρακολουθήσεων που νόμιζε ότι όλα είναι μια χαρά μέχρι που τον τσάκωσαν οι παρακολουθούμενοι και τώρα τρέχει ο έρμος εντελώς γυμνός με φύλλο συκής το απόρρητο (!) και τον κάνουν χάζι ο Καραμανλής και ο Σαμαράς

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η Μαύρη Βίβλος του Μητσοτάκη

Διαφθορά και απόρρητα παντού. Απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, χιλιάδες μετακλητοί, διάλυση του ΕΣΥ, καρτέλ ενέργειας, ακρίβεια και φτωχοποίηση. Παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων και πλυντήριο της διεθνούς αρχαιοκαπηλίας. Κόκκινη κάρτα από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την απόπειρα λογοκρισίας του Τύπου

Τσίπρας: «Προσπαθούν να επιβάλουν το σκοτάδι»

Mητσοτάκης: Κάθε μέρα και πιο στριμωγμένος

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ «Θέατρο σκιών» από την κυβέρνηση

Πάβολ Σαλάι Επικεφαλής του γραφείου ΕΕ και Βαλκανίων των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: «Υπονομεύουν την ελευθερία του Τύπου»

ΕΝΕΡΓΕΙΑ Από το κλείσιμο του NordStream 1 στον περιορισμό των κρατικών επιδοτήσεων στο ρεύμα

ΕΚΤ Ποντάρουν στην ύφεση, σκοτώνουν τους ευάλωτους

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Εκβιασμοί, υποχωρήσεις και αναθέρμανση συμμαχιών

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022 Οι ήρωες στην άκρη του πάγκου

Μαζί, όπως κάθε Κυριακή, το DocVille: Νυχτερινές διαδρομές με τον Θάνο Αλεξανδρή

Και μια μεγάλη προσφορά στην έκδοση των 4,5 ευρώ. Ένα βιβλίο της σειράς HotDoc.History: Μικρασιάτες εν Ελλάδι

Οι περιπέτειες και η εποποιία: Η εχθρική υποδοχή και η μεγαλειώδης αγροτική αποκατάσταση, η πολιτική ένταξη και οι διχασμοί, η πολιτιστική επιρροή και οι προσωπικότητες

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Νυχτερινές διαδρομές με τον Θάνο Αλεξανδρή στο Docville

«Τα “σκυλιά” δεν είναι μόνο πιο ορίτζιναλ απλώς. Γνώρισα γκαρσόνια και προστάτες που με εκτίμησαν και πέρασα υπέροχα κοντά τους. Υπήρχαν οργάνωση, ιεραρχία και ντομπροσύνη. Το σοκ το έπαθα όταν τελείωσα με τα σκυλάδικα και η Μαλβίνα με έβαλε στα μίντια. Φτήνια, μιζέρια, ημιμάθεια, τσιγκουνιά…»: Ο Θάνος Αλεξανδρής συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για το βιβλίο του «Αυτή η νύχτα μένει» που μεταφέρεται σε σειρά στον Alpha, τα σκυλάδικα της δεκαετίας του ’80, την πίκρα του από την ταινία που έκανε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Οταν ήμουν νέος το να οδηγούσε κάποιος Rolls-Royce στους δρόμους της Σουηδίας ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να δέχεται έντονες αντιδράσεις από τον περίγυρό του. Σήμερα όχι μόνο κάτι τέτοιο συμβαίνει χωρίς πρόβλημα, αλλά προκαλεί και τον θαυμασμό. Δυστυχώς η σημερινή εποχή έχει αναγάγει τον υλισμό και τον πλούτο σε υπέρτατες αξίες»: Ο θριαμβευτής του φετινού Φεστιβάλ Καννών, ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ, μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την ταινία του «Το τρίγωνο της θλίψης», την κοινωνική ιεραρχία και για τα άτομα που απαρτίζουν την ελίτ του πλούτου.

Ένα υπουργείο (Πολιτισμού) σε υπηρεσία συγκάλυψης κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας: για την υπόθεση του «επαναπατρισμού» της συλλογής Στερν μιλάει ο αρχαιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αάρχους Χρήστος Τσιρογιάννης ενώ παρεμβαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Αντλώ τα θέματά μου από τις σιωπές, τα μυστήρια, τα πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλήσουν. Πολλά από τα μυστικά αφορούν πολύ κακές πράξεις – αυτές πηγάζουν από καθημερινά ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχοπαθής ή εξωγήινος»: Ο Περουβιανός συγγραφέας Σαντιάγο Ρονκαλιόλο συναντήθηκε με την Έμυ Ντούρου στο κέντρο της Αθήνας και συζήτησαν σχετικά με το καινούργιο του βιβλίο «Aλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού», την πολιτική στη Λατινική Αμερική και τις σιωπές στην ανθρώπινη ζωή.

Το Πολεμικό Μουσείο έχει θερινό σινεμά και η το ΔΣ του ιδρύματος αποδεικνύει ότι η πολιτική των χαμηλών ενοικίων (ακόμη και στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας, στη Βασιλίσσης Σοφίας) είναι δυνατή αν ο ιδιοκτήτης «κατανοεί» τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Η εικόνα του μάτσο αρρενωπού ράπερ ήταν κάτι συνηθισμένο, όπως και τα σχόλια για τη σεξουαλικότητα, τη σωματική διάπλαση, την ικανότητα για βία και τη δυνατότητα εναλλαγής πολλαπλών γυναικείων ερωτικών συντρόφων»: Ο Κώστας Σαββόπουλος μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το βιβλίο του «I still love H.E.R. Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ», τη σχέση του σεξισμού με τη ραπ μουσική και τα νέα ριζοσπαστικά περιεχόμενα στη χιπ χοπ κουλτούρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter