Πρωτιά σε μια ακόμη λίστα της ντροπής: Μόλις τρεις στους δέκα ανάπηρους εργάζονται στην Ελλάδα

Πρωτιά σε μια ακόμη λίστα της ντροπής: Μόλις τρεις στους δέκα ανάπηρους εργάζονται στην Ελλάδα

Ακόμη μια αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, «Δικαίωμα στην Εργασία» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EDF), στη χώρα μας εργάζονται επί πληρωμή μόνο 3 στους 10 ανάπηρους. Η Ελλάδα μοιράζεται με την Ιρλανδία το αρνητικό ποσοστό του 32,6% στη σχετική έκθεση. Την τριάδα της ντροπής συμπληρώνουν η Κροατία με 37% και η Ισπανία με 39%.

Σε επίπεδο Ε.Ε., σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κατά μέσο όρο απασχολείται με μισθωτή εργασία το 51,3% των ενεργών και σε ηλικία εργασίας ατόμων με αναπηρία (ένα στα δύο άτομα). Τα άτομα με αναπηρία εν τω μεταξύ, αμείβονται και χειρότερα, παρότι αντικειμενικά χρειάζονται περισσότερα χρήματα δεδομένου ότι το κόστος ζωής τους είναι αυξημένο.

Η έκθεση εξηγεί, επίσης, ότι τα άτομα με αναπηρία επιβαρύνονται με υψηλότερο κόστος για την απασχόληση, όπως η πληρωμή για ειδική μεταφορά, λόγω απρόσιτων δημόσιων συγκοινωνιών, για προσωπική βοήθεια κ.ά. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, «Δικαίωμα στην Εργασία» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EDF), συστήνει την απαγόρευση της πρακτικής πληρωμής ατόμων με αναπηρία κάτω από τον κατώτατο μισθό και προώθηση μοντέλων απασχόλησης που διευκολύνουν τη μετάβαση προς την ένταξη στην ανοιχτή αγορά εργασίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter