Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Πρωτοφανή και εντελώς αντιθεσμικά είναι όσα συνέβησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναφορικά με το ψήφισμα «καταπέλτη» του Ευρωκοινοβουλίου. Περί τους 49 δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, «καταδίκασαν» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, παρέχοντας στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να δουν για ποιο λόγο οι Ευρωπαίοι, για πρώτη φορά μετά τη χούντα εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκη για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα με 49 ψήφους υπέρ και 13 κατά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το ψήφισμα αποτελεί ανεπίτρεπτη και «ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, με αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις».

«…Οι Έλληνες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπηρετούν το κράτος δικαίου και τις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών , της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της δίκαιης δίκης και της προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας του κάθε πολίτη και εκτελούν τα καθήκοντά τους υπακούοντας μόνον στο Σύνταγμα ,στους νόμους και στη συνείδηση τους..» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του Αρείου Πάγου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Άρειος Πάγος, το κύρος του οποίου έχει ήδη τρωθεί μετά και τις αναφορές των συγγενών θυμάτων των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνει θέση για απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Δηλαδή ενός πολιτικού οργάνου της ΕΕ που απηχεί τις απόψεις των ευρωβουλευτών.

Αυτή την άποψη άλλωστε είχαν οι 13 Αρεοπαγίτες, οι οποίοι καταψήφισαν την πρόταση, με το σκεπτικό ότι ζήτημα έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ολομέλεια απουσίαζαν σχεδόν 20 δικαστές οι οποίοι προφανώς θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να πάρουν θέση.

Στην ουσία με την κίνηση αυτή ο Άρειος Πάγος απλά επιβεβαιώνει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και σίγουρα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και ουσίας θυμίζοντας κάτι από την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

Δείτε επίσης:

Πρωτοφανές: Δημοσιογράφοι ζητούν να μην μεταδοθούν πληροφορίες για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα «καταπέλτη»

Άρειος Πάγος: Συγκαλούν ολομέλεια για το ψήφισμα «καταπέλτη» του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό να το αντικρούσουν

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Θα απέχει ο Π. Πολάκης από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Συνέπειες» έχει προαναγγείλει ο Κασσελάκης

«Harvard από το… Κιλκίς» τα ιδιωτικά ΑΕΙ του Μητσοτάκη – Ο Περικλής Γκόγκας διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Στις χώρες σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή;» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter