Γιατί τρομάζει τη Δύση η συνέντευξη Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον… πριν καν προβληθεί (Video)

Γιατί τρομάζει τη Δύση η συνέντευξη Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον… πριν καν προβληθεί (Video)

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα με προεκτάσεις τόσο στην Αμερικανική και την ευρωπαϊκή πολιτική ζωή, έχει αναχθεί η συνέντευξη που πήρε ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κάρλσον ήταν για πολλά χρόνια ο πιο αναγνωρίσιμος τηλεπαρουσιαστής του Fox News, ενώ μέσω της εκπομπής του «Tucker Carlson Tonight» προωθούσε κάθε τι ακροδεξιό, συντηρητικό και συνωμοσιολογικό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην στροφή της Αμερικανικής κοινωνίας προς το συντηρητικότερο. Επί χρόνια ήταν ο αγαπημένος δημοσιογράφος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στην Δύση πολύ καιρό τον επέκριναν ως τον άνθρωπο του Πούτιν στα αμερικανικά μίντια. Οι εξελίξεις με την συνέντευξη που πήρε από τον Ρώσο πρόεδρο και η οποία θα προβληθεί στην ιστοσελίδα που συντηρεί ο ίδιος ο Κάρλσον και μέσω του λογαριασμού του και της εκπομπής του στο X, έρχονται να δώσουν περαιτέρω τροφή στους επικριτές του.

Ο ίδιος ο Κάρλσον, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την δημοσιογραφική του επιτυχία, υποστήριξε πως μέχρι και σήμερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία κανένας αμερικανός δημοσιογράφος δεν έκανε επίσημη αίτηση για συνέντευξη με τον Πούτιν και πως το γεγονός ότι μετέβη στην Μόσχα σηματοδοτεί το τέλος της παραπληροφόρησης της αμερικανικής κοινής γνώμης για όσα συμβαίνουν.

Ο Κάρλσον θυμίζουμε ότι υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το Fox News την ίδια περίπου περίοδο που ο όμιλος εξαιτίας των σχολίων και της παρουσίασης ως αξιόπιστων καταγγελιών πως η εταιρεία διεξαγωγής των εκλογών του 2020 Dominion Voting Systems είχε συμβάλλει στο να κερδίσει ο Μπάιντεν, αναγκάστηκε με συμβιβασμό να πληρώσει 787 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση της Dominion Voting Systems.

Τώρα με την στήριξη και του Ίλον Μασκ, με τον οποίο ούτως ή άλλως συνεργάζεται στο X και από τον οποίο πήρε διαβεβαιώσεις ότι η συνέντευξη με τον Πούτιν δεν θα κατέβει από την πλατφόρμα, ο Κάρλσον, συνεχίζει την πορεία του στην αμερικανική δημοσιογραφία. Αυτό που του καταλογίζουν οι επικριτές του στην προκείμενη περίπτωση είναι πως στην ουσία γίνεται φερέφωνο του Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι εν γνώσει του πλέον θα διαδώσει ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Η συνέντευξη θα προβληθεί στη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Εναντίον του Κάρλσον και της απόφασης του να πάει στην Μόσχα για να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν, έχουν ξεσπαθώσει πλήθος πολιτικών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων σε Αμερική και Ευρώπη.

Η πιο έντονη κριτική εναντίον του ήρθε από την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία σε συνέντευξή της απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ξέρετε, κατά κάποιο τρόπο – αφού απολύθηκε από τόσα πολλά ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες – δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστεί με συμβόλαιο σε κάποιο ρωσικό μέσο (σ.σ. υπήρχαν παλιότερα φήμες ότι ο Κάρλσον είχε κλείσει συμβόλαιο με το Rossiya 24) επειδή είναι ο χρήσιμος ηλίθιος. Λέει πράγματα που δεν ισχύουν. Παπαγαλίζει τα ψέματα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία. Οπότε, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πούτιν να μην ήθελε να του δώσει συνέντευξη».

Σε αυτό το πλαίσιο να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι εδώ και αρκετά χρόνια, πολλώ δε μάλλον μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα δυτικά μέσα όντως δεν έχουν προσπαθήσει να σπάσουν το σιδηρούν παραπέτασμα που έχουν επιβάλλει οι δυτικές κυβερνήσεις σε οτιδήποτε προέρχεται από την ρωσική ηγεσία, στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την διεθνή απομόνωση της.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό χαστούκι: Ένα στη Χούντα και ένα… στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πως μεθόδευσαν το πρόστιμο-προγραφή στο Documento με εντολή Μαξίμου

«Καρφιά» ιν’τ Βελντ προς ηγέτες της ΕΕ για τη στήριξη σε Μητσοτάκη – «Εάν δείχνεις “καλός”, η Κομισιόν δεν θα σου πει τίποτα»

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου – Θεωρίες συνωμοσίας από το Μαξίμου

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

«Καρφιά» ιν’τ Βελντ προς ηγέτες της ΕΕ για τη στήριξη σε Μητσοτάκη – «Εάν δείχνεις “καλός”, η Κομισιόν δεν θα σου πει τίποτα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter