Ψηφοθηρία καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Ρουπακιώτης πίσω από τη νομοθετική ρύθμιση-μπλόκο σε Κασιδιάρη

Ψηφοθηρία καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Ρουπακιώτης πίσω από τη νομοθετική ρύθμιση-μπλόκο σε Κασιδιάρη

Τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τον εκλογικό αποκλεισμό των νεοναζί μορφωμάτων και υποψηφίων αποκαλύπτει ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αυτό που «θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για νομική ακροβασία.

«Δεν έχει δηλωθεί με επίσημο τρόπο ότι, η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και έχει ετοιμαστεί από την κυβέρνηση, αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού μορφώματος. Δεν το έχει πει. Και αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση. Αλλά αντιθέτως ομιλεί για κάθε κόμμα, για κάθε παράταξη η οποία  δεν εξυπηρετεί την ελευθερία του δημοκρατικού πολιτεύματος, και αυτό δεν είναι τυχαίο» επισήμανε ακόμη ο κ . Ρουπακιώτης σχολιάζοντας τις διαρροές για την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι οποιαδήποτε σχετική νομοθετική ρύθμιση πρέπει να προβλέπει ρητά και ξεκάθαρα ότι αφορά «στο ναζιστικό φαινόμενο». «Αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών –που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου– ότι “εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά”» κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως της παρέμβασης Ρουπακιώτη προηγήθηκε ξεχωριστή νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αποκλεισμό των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών, ορμώμενος από το γεγονός πως ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολιτική δράση.

Η νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βασίζεται σε δύο καίρια σημεία, ούτως ώστε να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, καθώς η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την κυβέρνηση εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αλλά και παράλληλα να αφορά ξεκάθαρα τους νεοναζί και να μην ανοίγει «κερκόπορτα» για εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία.

Διαβάστε επίσης:

Αμηχανία Μαξίμου για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό νεοναζί από τις εκλογές

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό «μπλόκο» νεοναζί και χρυσαυγιτών

Ανδρουλάκης καλεί Τασούλα για ρύθμιση αποκλεισμού νεοναζί από τις εκλογές

Ανδρουλάκης καλεί Τασούλα για ρύθμιση αποκλεισμού νεοναζί από τις εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter