Ανδρουλάκης καλεί Τασούλα για ρύθμιση αποκλεισμού νεοναζί από τις εκλογές

Ανδρουλάκης καλεί Τασούλα για ρύθμιση αποκλεισμού νεοναζί από τις εκλογές

Θετικά ανταποκρίνεται η Χαριλάου Τρικούπη στη διαμόρφωση θεσμικής ασπίδας απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα με εγκληματική δράση, ώστε στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μην μπορούν με κομματικό μανδύα αυτά να συμμετέχουν στις εκλογές. Μάλιστα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη προτείνει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση διάταξης σχετικά με τον αποκλεισμό της συμμετοχής νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές.

Όλα αυτά τα έθεσε με σαφήνεια σε δήλωσή του το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος παράλληλα, κατήγγειλε όσους επιλέγουν πολιτική στάση όξυνσης επί θέματος που άπτεται της δημοκρατικής λειτουργίας. Μάλιστα, με αιχμηρό τρόπο, δεν απέφυγε να τονίσει ότι «όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «για την υπό κατάθεση διάταξη της Κυβέρνησης σχετικά με ον αποκλεισμό από τις εκλογές νεοναζιστικών οργανώσεων» είναι η εξής:

«Απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που ενδύεται τον μανδύα ενός κόμματος , το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή της ανάδυσης του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος βρέθηκε δυναμικά απέναντι οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο, όταν άλλοι τους χάιδευαν μιλώντας για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Συναίνεση σημαίνει συμφωνία στη στοχοθεσία και μια τέτοια νομοτεχνική επεξεργασία, που πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τις συνταγματικές προβλέψεις τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο.

Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με τους Θεσμούς . Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένες και απολύτως τεκμηριωμένες.

Επιπλέον, προτείνουμε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter