Ψυχίατρος εμπλεκόμενος με τον πρωταγωνιστή του «παραδικαστικού κυκλώματος» διορίστηκε για να εξετάσει τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα

Ψυχίατρος εμπλεκόμενος με τον πρωταγωνιστή του «παραδικαστικού κυκλώματος» διορίστηκε για να εξετάσει τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα

Μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για την ύπαρξη – ενδεχομένως και παραποιημένου- βίντεο από τις κάμερες καταγραφής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, όπου το θύμα μίας ακόμη γυναικοκτονίας, η Κυριακή Γρίβα, δολοφονείται μπροστά στα μάτια του φρουρού του Α.Τ., μία ακόμη αποκάλυψη συντηρεί την αγωνία όλων, εάν θα αποδοθεί Δίκαιο και σε ποιο βαθμό.

Με διάταξη της κας Ανακρίτριας του 25ου Τμήματος Αθηνών, διορίστηκε ως Ψυχίατρος, για να γνωματεύσει εάν ο κατηγορούμενος είχε «σώας τας φρένας», κατά την διάπραξη της ανθρωποκτονίας, ένας Πραγματογνώμων, γνώριμος στις Αρχές από το παρελθόν, αλλά άγνωστος ακόμη στα Ανακριτικά Γραφεία, αφού ενεγράφη στους καταλόγους Πραγματογνωμόνων μόλις πρόσφατα.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς ο εν λόγω Ψυχίατρος εγγράφηκε στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών,
καταγγέλλοντας παράλληλα ότι πολλές φορές η διαδικασία ελέγχου δεν είναι ουσιαστική, ή ότι ο ισχύων Νόμος δεν προστατεύει τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα πραγματογνώμονες με περίεργες κρίσεις στο παρελθόν να μην δύναται να διαγραφούν από τους Καταλόγους.

Ο εν λόγω ψυχίατρος, πέραν της προχωρημένης ηλικίας του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν ανώτατο στέλεχος του ΕΣΥ, που έχει συνταξιοδοτηθεί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενεγράφη στους Καταλόγους Πραγματογνωμόνων, και διορίζεται από τους αρμόδιους Ανακριτές, για την διεξαγωγή ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών, όπως π.χ. σχετικά με το ακαταλόγιστο ή μη δραστών, το ψυχογενετήσιο προφίλ δραστών – παιδεραστών κ.λπ.

Όσοι Ανακριτές τον διορίζουν προφανώς αγνοούν ότι ο εν λόγω Ψυχίατρος, όσο υπηρετούσε στο ΕΣΥ, είχε συντάξει επανειλημμένες ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για τον τότε φυγόποινο και φυγόδικο κατηγορούμενο, μέλος της λεγόμενης «Μαφίας των Ακινήτων»-«Παραδικαστικού Κυκλώματος», όπως είχε επικρατήσει να λέγεται, τον οποίο η Ελληνική Δικαιοσύνη πρόσφατα αθώωσε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Ο εν λόγω κατηγορούμενος, με βάση και τις δικές του ιατρικές βεβαιώσεις, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον «βάπτιζαν» άτομο με σοβαρές ψυχιατρικές νόσους, κατάφερε, αφενός να πείσει κάποια Πενταμελή Κακουργημάτων Αναστολών να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισής του, αφετέρου να εξασφαλίσει γνωματεύσεις από τα ΚΕΠΑ, περί δήθεν μόνιμης αναπηρίας του, ακόμη και άνω του 80 τοις εκατό. Ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία, αγνοείται πλέον η τύχη της.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο εν λόγω Ψυχίατρος είχε χορηγήσει ψευδή ιατρική βεβαίωση σε υπόθεση βαρύτατα ανοϊκού ασθενούς, χωρίς ποτέ να τον εξετάσει, ενώ οι συνάδελφοί του Πραγματογνώμονες είχαν αποφανθεί ότι επρόκειτο για ασθενή με άνοια, ανίκανο να δικαιοπρακτεί. Βάσει της ψευδούς ιατρικής του βεβαίωσης, γνωστός δικηγόρος, που εκπροσωπούσε τους οικονομικούς εκμεταλλευτές του ανήμπορου γέροντος, επεδίωκε να εξαπατήσει τα δικαστήρια, ώστε οι εντολείς του να καρπωθούν περιουσία άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται από κόλπους της Αστυνομίας, ο εν λόγω Ψυχίατρος έκανε ξανά την εμφάνισή του, με «περίεργες» το λιγότερο ιατρικές γνωματεύσεις-carbon, που δίδει μεταξύ άλλων σε αστυνομικά όργανα, περί καταθλιπτικών συμπτωμάτων, τα οποία έτσι καταφέρνουν να λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες, που δεν δικαιούνται, επιβαρύνοντας την Αστυνομία.

Ίσως όλα τα ανωτέρω, θα έπρεπε να απασχολήσουν τις αρμόδιες Αρχές, και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ένας στυγνός εγκληματίας επιδιώκει να βγει ακαταλόγιστος, με την βοήθεια πρόθυμων ψυχιάτρων, και σχεδόν πάντοτε με την
συνδρομή κάποιων, προνοητικών, δικηγόρων.

Το documentonews.gr, είναι υποχρεωμένο να θυμίσει κάποιες υποθέσεις, ώστε επιτέλους η αρμόδια Εισαγγελία να διερευνήσει τον αγγελικά πλασμένο κόσμο κάποιων ανέλεγκτων και ανεξέλεγκτων Ψυχιάτρων.

Ο δράστης της δολοφονίας της Αρτεμισίας, που δολοφονήθηκε το 2013, κρίθηκε ακαταλόγιστος από τον διορισμένο από τις αρχές ψυχίατρο, αλλά η γνωμάτευσή του δεν έπεισε τα Δικαστήρια, που εν τέλει τον καταδίκασαν σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Δυστυχώς, η Εισαγγελία ουδέποτε διερεύνησε τις ευθύνες του ψυχιάτρου, αλλ’ ούτε και του κρατικού ιατροδικαστή, που είχε γνωματεύσει ψευδώς περί δήθεν πνευμονικής εμβολής, αποκλείοντας την δολοφονική ενέργεια.

Ο δράστης της δολοφονίας της Όλγας, η οποία τον Ιανουάριο του 2022 εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παρέμεινε διασωληνωμένη σε κώμα για περίπου 3 μήνες, εν συνεχεία νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό μέχρι τον Αύγουστο του 2023, κι εν τέλει απεβίωσε, καταδικάστηκε σε μόλις 10 χρόνια κάθειρξη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της, ενώ μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της δικογραφίας. Ο διορισμένος μετά από αλλεπάλληλες εξαιρέσεις έντιμων συναδέλφων του Ψυχίατρος είχε διαγνώσει, κατά πληροφορίες, ότι ο δράστης είναι ακαταλόγιστος, αλλά η γνωμάτευσή του δεν φάνηκε να πείθει το Δικαστήριο.

Ο δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλιάς, που δολοφονήθηκε το 2021, ενώ κρίθηκε από έντιμους ψυχιάτρους-πραγματογνώμονες ότι είχε συνείδηση των πραττομένων του, επιδιώχθηκε από έτερο ψυχίατρο, γνώριμο και πάλι στις Αρχές, να παρουσιαστεί ως ακαταλόγιστος.

Ανώτατες δικαστικές πηγές, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, σημειώνουν: «Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να διερευνά αυτεπαγγέλτως όλες τις υποθέσεις διαφθοράς, που έχουν καταγγελθεί στην υπηρεσία της, με οποιονδήποτε τρόπο. Η μη διερεύνηση καταγγελιών συνιστά τουλάχιστον βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα, είτε των υπευθύνων αξιωματικών, είτε ακόμη και του εποπτεύοντος Εισαγγελέως».

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τα κόμματα που θα κατέβουν – Οι «Σπαρτιάτες» και τα άλλα 14 που κόπηκαν

Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στους «Σπαρτιάτες» για τις Ευρωεκλογές

Πρωτοφανείς εικόνες στη Βουλή: Χάος, χυδαίες εκφράσεις και ξύλο – Προσήχθη ο Φλώρος (Photos)

Αποβάλλεται ο Φλώρος από τη Βουλή – Αίτημα για άρση ασυλίας

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Photos)

Το ChatGPT τα λέει καλύτερα από τον Αλέξη Χαρίτση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter