Pussy Riot: Τo πανκ φεμινιστικό γκρουπ ακτιβιστών γίνεται σειρά (Video)

Pussy Riot: Τo πανκ φεμινιστικό γκρουπ ακτιβιστών γίνεται σειρά (Video)

Τα απομνημονεύματα της Νάντια Τολοκονίκοβα, συνιδρύτρια των Pussy Riot, μουσικού και πολιτικής ακτιβίστριας, θα μεταφερθούν στην μικρή οθόνη από την STX Entertainment.

Σε δηλώσεις της η Τολοκονίκοβα υποστήριξε πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι να εμπνεύσει «μια νέα γενιά επαναστατών ενάντια στον πιο ισχυρό δικτάτορα του κόσμου», που σύμφωνα με την ίδια, «δεν είναι άλλος από τον  Βλαντίμιρ Πούτιν».

Η ιστορία θα εστιάσει στη σύλληψη των Pussy Riot μετά τη δράση «Punk Prayer», τη δίκη, καταδίκη και ποινή φυλάκισής τους και τις διαμαρτυρίες που έκαναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι μετά την αποφυλάκισή τους.

«Ήμουν 20χρονη καλλιτέχνης χωρίς χρήματα που σπούδαζε φιλοσοφία, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς, πλούσιους και επικίνδυνους ανθρώπους στη Γη. Το 2011 πήγα εναντίον του με φοβερές συνέπειες. Μετά από χρόνια φυλάκισης, παρενόχλησης, επιθέσεων, τραύματος, είμαι έτοιμη να μοιραστώ αυτή την ιστορία.

Σήμερα βρίσκομαι στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους της Ρωσίας, χαρακτηρίζομαι ως ξένη πράκτορας και πρόσφατα συνελήφθη ερήμην από το ρωσικό δικαστήριο. Οι συγγενείς μου δηλητηριάστηκαν, η κυβέρνησή μου με θέλει νεκρή, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Αν η ιστορία των Pussy Riot μπορεί να εμπνεύσει μια νέα γενιά επαναστατών, δεν ήταν μάταια».

Ποιες είναι οι Pussy Riot

Οι Pussy Riot είναι περισσότερο γνωστές για τη φεμινιστική-ακτιβιστική τους δράση και λιγότερο και την καλλιτεχνική τους παρουσία. Η ανοιχτή τους αντιπαράθεση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τους έχει οδηγήσει πολλές φορές στη φυλακή. Βίαιες συλλήψεις, ανακρίσεις, δικαστήρια, απεργίες πείνας. Τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρό τους βρέθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ. Στηρίζουν επίσης ανοικτά τα lgbt δικαιώματα, καθώς και αυτά των φυλακισμένων, υπέρ των οποίων ίδρυσαν την οργάνωση Zona Prava.

Κατά καιρούς τους έχουν υποστηρίξει οι Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Μπιορκ, Γιόκο Όνο και η Μαντόνα.

Οι πιο γνωστές τους δράσεις είναι η έφοδος που έκαναν στον Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, τον Φεβρουάριο του 2012 ζητώντας από την Παναγία να γίνει φεμινίστρια και καταγγέλλοντας  τις πολιτικές κι εκκλησιαστικές αρχές της χώρας. Η δράση έγινε γνωστή ως «Punk Prayer». Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με την κατηγορία του χουλιγκανισμού και της διασποράς θρησκευτικού μίσους.

Ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο του 2012 πραγματοποίησαν περφόρμανς στο μετρό της Μόσχας υπό τον τίτλο «Ο Πούτιν κατ… πάνω του» (Putin Zassal). Δύο μέλη της συλλογικότητας συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πρόστιμο 200 ρουβλιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter