Πύρινη κόλαση στον Έβρο για 14η ημέρα – Κοντά στο Σουφλί οι φλόγες (Video)

Πύρινη κόλαση στον Έβρο για 14η ημέρα – Κοντά στο Σουφλί οι φλόγες (Video)

Καίγεται για 14η ημέρα ο νομός Έβρου και συγκεκριμένα την περιοχή της Κοτρωνιάς. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές δίνουν μάχη επί συνεχόμενες ημέρες με τις φλόγες, που έχουν βόρεια και ανατολική κατεύθυνση, προς Πρωτοκκλήσι αλλά και το Σουφλί, περιοχή όπου βρίσκεται και το ισχυρότερο μέτωπο.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι κάτοικοι του Σουφλίου έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται συνέχεια στις εκτεταμένες επιχειρήσεις κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι η πυρκαγιά πλησίασε την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους και η χαμηλή έντασή τους, προκαλούν αισιοδοξία για την ανακοπή της πορείας του πύρινου μετώπου προς το Σουφλί.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα

Σύμφωνα με το evros24.gr, η κατάσταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής είναι βελτιωμένη, καθώς το μέτωπο δυτικά της πόλης του Σουφλίου έχει περιοριστεί και βρίσκεται στην περιοχή 3 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης με δύο πύρινα μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση το Λαγοτροφείο και το άλλο προς Κορνοφωλιά να απειλούν την πόλη. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 250 πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter