Πυρκαγιές: Προς Μαγούλα το μέτωπο από τα Δερβενοχώρια – «Μάχη» σε Λουτράκι, Σαρωνίδα (Photos – Video)

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μάχη δίνουν με το πρώτο φως της μέρας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες μαίνεται η πύρινη λαίλαπα. Δραματική είναι η κατάσταση στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων που ήταν το μεγαλύτερο από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας όπως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και το μέτωπο της φωτιάς είναι τεράστιο. Ακόμα, νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι και στο Λουτράκι, σε επιφυλακή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Σαρωνίδα όπου κάηκαν σπίτια και δασικές εκτάσεις το μεσημέρι και σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στο μεταξύ, νύχτα κόλαση πέρασαν και οι κάτοικοι που έμειναν στον δρόμο.

Δείτε επίσης: Καιρός: Παραμένουν οι άνεμοι έως 7 μποφόρ (LIVE)

Σπίτια, αυτοκίνητα, ελαιόδεντρα, ζώα, έχουν παραδοθεί στις φλόγες από το μεσημέρι σε Κουβαρά, Καλύβια, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα. Δεκάδες οι καταγγελίες από κατοίκους για αργοπορημένες αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού.

Ξέσπασαν 81 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, συνελήφθησαν δύο άτομα για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, ενώ ο 32χρονος που προσήχθη το απόγευμα για την πυρκαγιά στον Κουβαρά, αφέθηκε ελεύθερος. 

Προς τη Μαγούλα κινείται το μέτωπο της πυρκαγιάς από τα Δερβενοχώρια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Διαβάστε σχετικά: Κάηκε ξανά το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντιδήμαρχος Σαρωνικού στο documentonews.gr: Η πυρκαγιά είναι μέσα στα σπίτια στη Σαρωνίδα

Αντιδήμαρχος Λουτρακίου στο documentonews.gr: «Πέρασε από 6 οικισμούς η φωτιά – Κάηκαν σπίτια»

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιές και την Τρίτη

Σε κατάσταση συναγερμού η Πολιτική Προστασία μετά το ξέσπασμα πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία που έθεσαν τη χώρα σε πύρινο κλοιό.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι την Τρίτη 18 Ιουλίου οι περιοχές που τίθενται στην κατηγορία «4» (πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές) είναι οι: Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Ψαρά και Λέσβος

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter