Κάηκε ξανά το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κάηκε ξανά το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεσπάει μια πυρκαγιά. Δεν είναι σε απομονωμένη και δύσβατη περιοχή αλλά στον Κουβαρά της Αττικής, σε περιοχή όπου υπάρχουν κατοικίες. Αν και οι καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία και άνεμοι, είναι άσχημες, δεν είναι απαγορευτικές για την αντιμετώπισή της.

Λογικά, σε ένα οργανωμένο κράτος, τα πυροσβεστικά θα μπορούσαν να περιορίσουν τη φωτιά η οποία ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση. Αντί για αυτό, είδαμε από την αρχή οδηγίες εκκένωσης του πληθυσμού αλλά και καθυστέρηση στην ανάπτυξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη οδηγία εκκένωσης, δίνεται λίγο μετά τις 13.00, ενώ ακόμη δεν έχουν περάσει πυροσβεστικά αεροσκάφη από την περιοχή. «Από τις 12:30 που έχω κάνει κλήση, ήρθαν στις 13:30» καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής.

Oπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο OPEN, για μιάμιση ώρα δεν είχε προσεγγίσει το σημείο της φωτιάς κανένα εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωράει λόγω των ισχυρών ανέμων.

Βλέπουμε το ίδιο σενάριο που είχαμε δει στη μεγάλη πυρκαγιά της Ευβοιας το 2021. Απανωτές εντολές εκκένωσης στους κάτοικους από το 112 και μάλλον κακή ανάπτυξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό της κακής οργάνωσης είναι ότι οι πρώτες οδηγίες από το 112 ήταν οι οικισμοί Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Μετά από τρείς περίπου ώρες οι εντολές αντιστράφηκαν και οι οδηγίες ήταν οι ίδιες περιοχές να εκκενωθούν προς Αθήνα!

Εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο Νότης Μηταράκης της Προστασίας του Πολίτη και ο Βασίλης Κικίλιας της Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά, ούτε καν για μία δήλωση. Ο κ. Μηταράκης νωρίτερα παραβρέθηκε σε σύσκεψη για την εγκληματικότητα.

Ενώ η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, είναι νωρίς για να δούμε όλες τις ευθύνες, αλλά σίγουρα αυτό που κάηκε ξανά είναι το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter