Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Τέταρτο μήνυμα από το 112 (Video)

Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Τέταρτο μήνυμα από το 112 (Video)
Φωτογραφία: Notia.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στον Νέο Κουβαρά Αττικής καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί και έχει ήδη λάβει διαστάσεις και καίει ανεξέλεγκτη σε κοντινή απόσταση από σπίτια. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά Αττικής. Έως τώρα έχουν σταλεί συνολικά τρία μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, σπίτια.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιά στον νέο Κουβαρά: «Η φωτιά έχει ξεφύγει» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής (Video)

Έκλεισε η Λ. Λαυρίου

Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η λεωφόρος Λαυρίου στο ρεύμα προς Λαύριο και οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην περάσει τον δρόμο.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

«Η φωτιά έχει ξεφύγει» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ. πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως:

«Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια»

Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ αν και ξήγησε πως το θετικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια, τόνισε ότι η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στον νέο Κουβαρά: «Η φωτιά έχει ξεφύγει» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής (Video)

Ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό

Σχετικά με τη πυρκαγιά στον Κουβαρά, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ οι όμορες Υγειονομικές δομές. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη. Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει 2 κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό που ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter