Πυρκαγιές σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα – Πιθανότατα από κεραυνούς

Πυρκαγιές σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα – Πιθανότατα από κεραυνούς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μεγάλα μέτωπα σε Έβρο, Πάρνηθα, Φθιώτιδα και Βοιωτία, καθώς οι καταιγίδες που σημειώνονται στην Αττική κυρίως στα νότια συνοδευόμενες από κεραυνούς φαίνεται να προκάλεσαν έξι νέες εστίες σε δασικές περιοχές σε διάσπαρτα σημεία σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα, ενώ τέσσερις διάσπαρτες εστίες φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Μαραθώνα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Μαραθώνα – Στην περιοχή του Γραμματικού

Οι εστίες βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού, όπως και στον Βαρνάβα, το Καλέντζι και Άνω Σούλι. Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν το ένα μέτωπο, στο Γραμματικό προς Καλέντζι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από κεραυνό. Στα τέσσερα μέτωπα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 οχήματα και 18 πυροσβέστες από τη Γαλλία και 16 πυροσβέστες από Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Πάρνηθα, Φθιώτιδα και Βοιωτία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ήταν πάρα πολλοί οι κεραυνοί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα. Όπως είπε υπάρχει ένα ψυχρό σύστημα πάνω από τη χώρα που δεν αποκλείεται να δώσει καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα περισσότερο στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter