Qatargate-Ραγδαίες εξελίξεις: Αίτημα άρσης ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο – Εκδίδεται στο Βέλγιο η κόρη τού Παντσέρι

Qatargate-Ραγδαίες εξελίξεις: Αίτημα άρσης ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο – Εκδίδεται στο Βέλγιο η κόρη τού Παντσέρι

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο.

«Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του ΕΚ», ανέφερε πριν από λίγο στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο, η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στο Βέλγιο εκδίδεται η κόρη του Παντσέρι

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς της ιταλικής πόλης Μπρέσια αποφάσισαν πριν από λίγο ότι η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι βελγικές αρχές. Η Σίλβια Παντσέρι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία. Συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης για το σκάνδαλο «Κατάρ-γκέιτ».

Oι συνήγοροι υπεράσπισής της είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Έχουν ήδη ακολουθήσει την ίδια οδό σε ό,τι αφορά την απόφαση που ελήφθη στην Μπρέσια, υπέρ της έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Βέλγιο.

 

Πηγή: AFP, Domani, BBC

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: «Καίει» Τζιόρτζι και Παντσέρι η Καϊλή στην κατάθεσή της – Παραδοχή για επαφές με Κατάρ

Qatargate: Το αποκαλυπτικό email του Κοτσολίνο – Ζητούσε από ευρωβουλευτές να μην ψηφίσουν κατά του Κατάρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter