Qatargate: «Καίει» Τζιόρτζι και Παντσέρι η Καϊλή στην κατάθεσή της – Παραδοχή για επαφές με Κατάρ

Qatargate: «Καίει» Τζιόρτζι και Παντσέρι η Καϊλή στην κατάθεσή της – Παραδοχή για επαφές με Κατάρ

Εντύπωση προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις εξηγήσεις που έδωσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στις βελγικές αρχές κατά την πρώτη της κατάθεση στις 10 Δεκεμβρίου, με την έκπτωτη αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής να προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει στον ανακριτή τις κινήσεις της αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, αλλά και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

Παράλληλα, η ίδια στιγμή παραδέχεται δύο συναντήσεις της ίδιας και του Ιταλού συντρόφου της με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, ενώ στο πλαίσιο της ίδια κατάθεσης αναδεικνύει τον ιθύνοντα ρόλο του Αντόνιο Παντσέρι.

«Αφού συνελήφθη ο άντρας μου, πήγα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τον υπολογιστή του και το τηλέφωνό του. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα», αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Άνοιξα τη βαλίτσα. Άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Παντσέρι, και ίσως και το τωρινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο. Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα. Μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Μαρί Αρένα. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απαντάει ο Πάντσερι. Ο Πάντσερι δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του γιατί τα ιταλικά μου δεν είναι καλά», φαίνεται να αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές πάνω από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκισή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter