Ραδίκια τα… µετάλλια

Ραδίκια τα… µετάλλια

Η Αλεξάνδρα Εφραίµογλου κατέκτησε το χρυσό µετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθληµα στο τραµπολίνο και στις δηλώσεις της έθεσε ένα θέµα που «πονάει»: την έλλειψη χώρου και εξοπλισµού για την καλύτερη προετοιµασία της.

«…είναι δύσκολο να βρεις τον εξοπλισµό, σε συνδυασµό µε τον χώρο. Για παράδειγµα, στο γυµναστήριό µας δεν έχουµε τον πλήρη εξοπλισµό, οπότε αναγκάζοµαι να φεύγω στο εξωτερικό για προετοιµασίες ώστε να µπορώ να δοκιµάσω προγράµµατα…» είπε η Εφραίµογλου και το εύλογο ερώτηµα που τίθεται είναι πόσο κοστίζει ο εξοπλισµός για να προετοιµάζεται µια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σίγουρα δεν κοστίζει 6 εκατ. ευρώ, ποσό που δαπανήθηκε για τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τότε πέρασαν µόλις επτά µήνες και πραγµατικά σοκάρει η σηµερινή κατάσταση του Karteros Beach Sports Center, το οποίο πλέον παραπέµπει σε παρατηµένο «µποστάνι». Το αθλητικό κέντρο κατασκευάστηκε επί θητείας Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε µετατρέψει την εκλογική του περιφέρεια σε… αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. Για να έρθουν µετάλλια στην Ελλάδα οι πρωταθλητές µας πρέπει να προπονούνται στα κατάλληλα γυµναστήρια και να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο εξοπλισµό. Κάτι που δεν συµβαίνει στην περίπτωση της 19χρονης πρωταθλήτριας. Η περίπτωση της Εφραίµογλου και του Karteros Beach Sports Center είναι οι δύο όψεις του ελληνικού αθλητισµού. Από τη µια αθλητές µε ταλέντο που προπονούνται σκληρά για να κατακτήσουν µετάλλια και από την άλλη πεταµένα λεφτά σε αθλητικό κέντρο µίας χρήσης στην πόλη του υφυπουργού.

«Με απορία, θυµό και αγανάκτηση παρατήρησα ότι στις “πρότυπες” εγκαταστάσεις, τις “καλύτερες της Ευρώπης” όπως τις λάνσαρε για τις προσωπικές του ανάγκες αυτοπροβολής ο Λ. Αυγενάκης, να φυτρώνουν ξινήθρες, ραδίκια και άλλα εδώδιµα φυτά της κρητικής υπαίθρου» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου για το απεριποίητο «µποστάνι» του πρώην υφυπουργού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter