Ρεσιτάλ αλαζονείας από τον Μητσοτάκη στον Μαραθώνα με το βλέμμα στις εκλογές

Στάση στον Μαραθώνα για μία κομματική εμφάνιση λίγη ώρα μετά το επικοινωνιακό σόου στο Μάτι με τον κύπριο πρόεδρο σε ρόλο… παρατηρητή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση της αποχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες της Βουλής, επιχειρώντας για μία ακόμα φορά να μετατρέψει τις επερχόμενες εκλογές από σημείο αξιολόγησης της κυβερνητικής του τετραετίας σε πεδίο σύγκρισης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα ακόμα κήρυγμα κατά της «τοξικότητας», όπως αποκαλεί τη σφοδρή αντιπαράθεση που προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του στα πολλαπλά σκάνδαλα όπως των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλαισίωσε την πρωινή του επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εμφάνισής του στο Μάτι, με μία κομματική συγκέντρωση στον Μαραθώνα.

Εκεί, αφού αναφέρθηκε γενικόλογα σε μειώσεις φόρων και «κοινωνικές πολιτικές» της κυβέρνησής του, πασχίζοντας να καμωθεί το λαϊκό προσωπείο του, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση, απαξιώνοντας παράλληλα την κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του, προαναγγέλλοντας αυτό που επιβεβαίωσε και με την αλλοπρόσαλλη εμφάνισή του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

«Η στρατηγική μας όμως -κι αυτό θέλω να το μεταφέρω σε όλα μας τα στελέχη- πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη. Προφανώς και όταν προκαλούμαστε θα απαντάμε, όμως δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας την οποία έχουμε κρατήσει ψηλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους» ανέφερε κατά το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, πράγμα που σημαίνει πως η τακτική να απαντούν τα στελέχη του στην κριτική για τις αποκαλύψεις με αναφορές σε άσχετα ζητήματα, από την Καλογριτσιάδα και το δημοψήφισμα του 2015 έως τα… λεφτά από τη Βενεζουέλα φέρει την υπογραφή του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη.

Λίγο πριν είχε αναφέρει πως «δεν συνηθίζω συχνά να αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω τη θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη», για να τον κατηγορήσει για πεζοδρομιακή πολιτική και απαξίωση του κοινοβουλίου.

«Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, μην έχοντας πει μία κουβέντα για το μέλλον της χώρας όπως το οραματίζονται, μη μπορώντας να πει τίποτα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά -διότι προφανώς έχει άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο- καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μας θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα» έφτασε στο σημείο να συνδέσει τα σημερινά με τις πλατείες των αγανακτισμένων στις οποίες είχε βγάλει τον κόσμο και η Νέα Δημοκρατία του αντιμνημονιακού -τότε- Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πόσο πολύ φοβάται η κυβέρνησή του τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν την εκπνοή της τετραετίας από την 7η Ιουλίου του 2019, όταν και έλαβε την εντολή των πολιτών στην οποία αναφέρεται..

«Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση. Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων» ανέφερε ακολούθως, παρότι είναι ο ίδιος που έχει απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο τηλεοπτικής αναμέτρησης του ίδιου με τον αντίπαλό του, όπως συμβαίνει σε μία σειρά δυτικών χωρών, και όχι μόνο.

Κάλεσε δε, αντί να κριθεί η δική του διακυβέρνηση, να «συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός» και κατέληξε να αναρωτιέται «Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους για τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια;».

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα ως πρωθυπουργός κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο τον πολιτικό του αντίπαλο για τις πρωτοβουλίες πίεσης προς την κυβέρνησης μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, είναι εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα είχε αποσύρει εντελώς το κόμμα του από το κοινοβούλιο. «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», ήταν τα λόγια του Κυρ. Μητσοτάκη τον Ιούνιο του 2019, παραμονές εκλογών όπως και σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα ακόμα υψηλό σημείο αμετροέπειας, επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην απλή αναλογική απαξιώνοντας τη λαϊκή ψήφο, και αυτή τη φορά την συνέδεσε με την τοπική αυτοδιοίκηση, εκεί όπου ο νόμος Θεοδωρικάκου που μόλις εξελέγη η Νέα Δημοκρατία θεσπίστηκε για να την ανατρέψει, κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τον ξήλωσε «διάταξη-διάταξη».

«Έχουμε μπροστά μας να απενεργοποιήσουμε μια «βόμβα». Η «βόμβα» αυτή είναι η «βόμβα» της απλής αναλογικής. Οι Δήμοι, οι οποίοι ήταν τα πρώτα θύματα, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να κυβερνάς χωρίς να έχεις πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλουμε να περάσουμε την ίδια διαδικασία και ως χώρα» δήλωσε ακόμα μεταξύ άλλων, καταλήγοντας σε μία ακόμα δραματική έκκληση για στήριξη από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις δύο κάλπες.

«Γι’ αυτό και ζητώ από εσάς, από τα κομματικά μας στελέχη, μέγιστη κινητοποίηση. Δεν έχει μείνει πια πολύς καιρός. Ξέρουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλες και όλοι μαζί, θα τον δώσουμε με αισιοδοξία, θα τον δώσουμε με χαμόγελο, θα τον δώσουμε με αυτοπεποίθηση. Θα τον δώσουμε με την ικανοποίηση που μας δίνει το σημαντικό δημοσκοπικό μας προβάδισμα, αλλά και με τη μετριοφροσύνη ενός κόμματος που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο» ήταν το δραματικό μήνυμα που έστειλε στους «γαλάζιους».

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη στο Μάτι με… guest Αναστασιάδη

Όταν ο Μητσοτάκης έδινε σήμα αποχώρησης στην Κ.Ο. της ΝΔ το 2019 ήταν «εκφραστής του τραμπισμού» κ. Οικονόμου;

Βουλή: Ομολογία παρακολουθήσεων και πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας από Μητσοτάκη