Ρέθυμνο: Πώς σταμάτησε ο εφιάλτης της 14χρονης – Τι αναφέρει ψυχολόγος του «Χαμόγελου»

Ρέθυμνο: Πώς σταμάτησε ο εφιάλτης της 14χρονης – Τι αναφέρει ψυχολόγος του «Χαμόγελου»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της δυσώδους υπόθεσης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της ανήλικης στο Ρέθυμνο. Όπως έχει γνωστό και οι 12 κατηγορούμενοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, ενώ περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το κινητό της 14χρονης.

Την ίδια ώρα, η παρατηρητικότητα των περιοίκων για την εικόνα και τη συμπεριφορά του παιδιού κι οι ανώνυμες αναφορές τους στο «Χαμόγελο του παιδιού» το τράβηξαν από τον εφιάλτη, όπως είπε στο Ράδιο 98.4 η ψυχολόγος του οργανισμού Μαρία Φουσταλιεράκη.

«Στις σημειώσεις της, η αφύπνιση όλων μας καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού για το 2023, έδειξαν πως έξι παιδιά την ημέρα έπεφταν θύματα κακοποίησης, ενώ σχεδόν δύο παιδιά την ημέρα, εμφάνιζαν αυτοκτονικές τάσεις» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «η πλειονότητα των αναφορών αυτών αφορούσε παραμέληση και εγκατάλειψη, σωματική κακοποίηση – και για 92 παιδιά αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση».

Όπως ανέφερε, «ως προς την αυτοκτονικότητα παιδιών και εφήβων, από τα στοιχεία του οργανισμού έχουν αναφερθεί 615 περιστατικά αυτοκτονικού ιδεασμού (1,7 την ημέρα), με τις 431 από αυτές τις περιπτώσεις να αφορούν σε παιδιά 13-17 ετών, εκ των οποίων τα 313 ήταν κορίτσια».

Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν τα παιδιά στην έκφραση αυτοκτονικότητας ήταν όπως σημείωσε η Μαρία Φουσταλιεράκη «(σε σειρά προτεραιότητας): σχέσεις με την οικογένεια, σχέσεις με συνομηλίκους, ιστορικό ή παρούσα ψυχική νόσος, ενδοοικογενειακή βία».

Δείτε επίσης:

Φοβούνται τον Πολάκη – Και το δείχνουν


Αγωνία Μητσοτάκη για να αποτραπεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου


Αθλιότητα Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: Την αποκάλεσε «γιουσουφάκι» επειδή στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις (Video)


Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ξήλωσαν» τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator


Κοσμήτορας ΔΠΘ: Απόφοιτος υπουργός ζήτησε να μπουν τα ΜΑΤ στην κατάληψη (Video)


Ο μελισσοκόμος με τα ράστα επιστρέφει και βάζει τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ στη θέση τους (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter