Ροδόπη: Για 13η ημέρα μαίνεται η δασική πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος – Έχουν καεί 8.500 στρέμματα

Ροδόπη: Για 13η ημέρα μαίνεται η δασική πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος – Έχουν καεί 8.500 στρέμματα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Παπίκιο Όρος, στη Ροδόπη, για τη φωτιά που μαίνεται από τις 22 Οκτωβρίου. Ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη.

Στη φωτιά που καίει 13 ολόκληρες μέρες, τα εναέρια μέσα σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν μπορούν να επιχειρήσουν καθώς το σημείο είναι δύσβατο, ενώ η απουσία πυροσβεστικών ελικοπτέρων αποδίδεται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, που οδήγησε σε λήξη της σύμβασής τους.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνο Κούκουρα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα θα μπορούσαν να μπουν και να επιχειρήσουν σε τόσο δύσβατα σημεία, αλλά η διαχείριση εναέριων μέσων δεν γίνεται τοπικά από την Πυροσβεστική.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καεί περίπου 8.500 στρέμματα στην Ελλάδα, τα οποία φέρουν υποβλάστηση και όχι δέντρα όπως οξιές, ενώ στο βουλγαρικό τμήμα του βουνού έχουν καεί 2.500 στρέμματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

«Γίνεται μια προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά το δρόμο ενώ ζητήσαμε επιπλέον εναέρια μέσα από την Αθήνα. Με μπουλντόζες της Π.Ε. Ροδόπης ανοίγουμε τους δρόμους προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής ενώ ζητήσαμε ερπυστριοφόρες από τον Στρατό», τόνισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από: fonirodopis.gr,  e-evros.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter