Ρόδος: Θεομηνία πλήττει το νησί – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πτώσεις βράχων (Videos & Photos)

Ρόδος: Θεομηνία πλήττει το νησί – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πτώσεις βράχων (Videos & Photos)
Φωτογραφία Πηγή rodiaki.gr

Μεγάλη κακοκαιρία χτυπάει τη Ρόδο. Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία σε Δήμο και Περιφέρεια, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων. Όπως ανακοινώθηκε έκτακτα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κακοκαιρία θα διαρκέσει για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι δυνατές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα, συνοδεύτηκαν από διακοπές του ρεύματος μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν πολλές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου αλλά και επί της Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου – Καμείρου αντίστοιχα.

Δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις σε πτήσεις προς το νησί της Ρόδου, παρά μόνο κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Νωρίς το πρωί, στις 6:30 το Blue Star Patmos δεν μπόρεσε να «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς, λόγω των θυελλωδών ανέμων και παρέμεινε για αρκετή ώρα ανοιχτά στον κόλπο της Ιξιάς.

Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν σημειωθεί και πολλές κατολισθήσεις.

Παραλίγο τραγωδία με 25χρονο που εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου

Νεαρός κατευθυνόταν προς το εργοστάσιο που εργάζεται κατευθυνόμενος στον δρόμο από Δαματριά προς Πεταλούδες αναγκάστηκε λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του. Όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» συγγενικά του πρόσωπα, σε όλη τη διαδρομή κανείς δεν τον ειδοποίησε και κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι τα ποτάμια στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν υπερχειλίσει και είναι άκρως επικίνδυνα.

Μάλιστα στο ίδιο σημείο προ 30 ετών είχε χάσει την ζωή του ένας άλλος Ροδίτης που προσπαθούσε να διασχίσει το ποτάμι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter