Ρωσία: Στη φυλακή διευθυντής gay bar για παράβαση των νόμων κατά ΛΟΑΤΚΙ+

Ρωσία: Στη φυλακή διευθυντής gay bar για παράβαση των νόμων κατά ΛΟΑΤΚΙ+
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων φέρουν σημαίες με ουράνιο τόξο καθώς κάνουν πορεία κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, Τετάρτη 1 Μαΐου 2013. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, ουσιαστικά απαγόρευσε τον ακτιβισμό LGBTQ+, με το πιο δραστικό βήμα ενάντια στους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών και των τρανς στην ολοένα και πιο συντηρητική χώρα. (Φωτογραφία AP, Αρχείο)

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε έναν διευθυντή γκέι μπαρ και έναν καλλιτεχνικό διευθυντή σε δύο μήνες προφυλάκιση, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τους νόμους που θέσπισε πέρσι το Κρεμλίνο κατά των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+

Τον Νοέμβριο του 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας χαρακτήρισε το «διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+» εξτρεμιστική οργάνωση και απαγόρευσε τις δραστηριότητές του στη Ρωσία.

Η ανώτατη ποινή για οργάνωση εξτρεμιστικής κοινότητας είναι έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Το δικαστήριο στο Όρενμπουργκ, 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καζακστάν, ανέφερε σε δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, ως άτομα με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό… εργάζονταν στο μπαρ «Pose» και διασφάλιζαν τη λειτουργία του».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου στα τέλη του περασμένου έτους, οι αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές σε μπαρ, κλαμπ και σάουνες φιλικά προς ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλη τη Ρωσία, συχνά με την υποστήριξη τοπικών ακροδεξιών ακτιβιστών.

Η επιδρομή στο «Pose» αναφέρθηκε για πρώτη φορά από μια ακροδεξιά οργάνωση. Δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει άτομα, μερικά ημίγυμνα, να αναγκάζονται να πέφτουν στο έδαφος και να ανακρίνονται.

Μετά τον χαρακτηρισμό του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ+ ως εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Ρωσία, σε πολλά άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμο ή συνελήφθησαν για «επίδειξη εξτρεμιστικών συμβόλων», συμπεριλαμβανομένης μιας 24χρονης που κρατήθηκε για πέντε ημέρες επειδή φορούσε σκουλαρίκια στο χρώμα του ουράνιου τόξου.

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Τα στοιχεία δείχνουν τον Βαλέρι Ζαλούζνι ως ενορχηστρωτή της επίθεσης στους αγωγούς

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Μπάιντεν – Νετανιάχου

Washington Post: «Ο Τραμπ απειλείται με οικονομική καταστροφή – Θα μπορούσε να κηρύξει πτώχευση»

Πορτογαλία: Ακροδεξιός τρόμος στη χώρα των γαριφάλων

Φρίκη: Άφησαν την κόρη τους να λιώσει σε καναπέ γεμάτο σκουλήκια – Αρνούνταν να κουνηθεί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter