Ρωσία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο υπουργείο Άμυνας μετά από αποκαλύψεις για διαφθορά

Ρωσία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο υπουργείο Άμυνας μετά από αποκαλύψεις για διαφθορά

Συνεχίζεται το «ξήλωμα» της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς που σημειώθηκε στις τάξεις του καθώς, όπως ανακοινώθηκε στρατοδικείο έκρινε προφυλακιστέο τον υπαρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας, τον αντιστράτηγο Βαντίμ Σαμαρίν.

Ο Σαμαρίν, υπεύθυνος για τις επικοινωνίες, συνελήφθη νωρίτερα και οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της δωροληψίας, έπειτα από έρευνες σπίτι του στα πλαίσια του σκανδάλου διαφθοράς που έχει οδηγήσει ήδη στην φυλακή σημαντικό μέρος της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και εκτός υπουργείου τον Σεργκέϊ Σοϊγκού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή είναι η τέταρτη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού από τον Απρίλιο. Πρώτος προφυλακίστηκε ο τότε υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ με την υποψία της δωροληψίας, ενώ στην συνέχεια συνελήφθησαν ο αντιστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ, επικεφαλής προσωπικού στο υπουργείο Άμυνας, και ο υποστράτηγος Ιβάν Ποπόφ, πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς της Ρωσίας.

Στο ενδιάμεσο ήρθε η ανακοίνωση από πλευράς του Κρεμλίνου της σύνθεσης της κυβέρνησης στην νέα θητεία Πούτιν, με την οποία έγινε γνωστή και η αντικατάσταση στο τιμόνι του υπουργείο Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού από τον Αντρέι Μπελαούσοφ.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: «Οι 3.000 αστυνομικοί θα παραμείνουν στη Νέα Καληδονία για όσο χρειαστεί»

Νάιτζελ Φάρατζ: Ο πρωτεργάτης του Brexit δεν κατεβαίνει στις εκλογές – Πάει στις ΗΠΑ να στηρίξει τον Τραμπ

Γάζα: Την Παρασκευή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα μέτρα κατά του Ισραήλ

Αποτυχία Ισραήλ στη Γάζα: Μόνο το 30-35% των μαχητών της Χαμάς έχουν εξοντωθεί – Άθικτο το 65% των τούνελ της οργάνωσης

Γάζα: Παρά την κατακραυγή και το κύμα αναγνωρίσεων του Παλαιστινιακού κράτους το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter