Αποτυχία Ισραήλ στη Γάζα: Μόνο το 30-35% των μαχητών της Χαμάς έχουν εξοντωθεί – Άθικτο το 65% των τούνελ της οργάνωσης

Αποτυχία Ισραήλ στη Γάζα: Μόνο το 30-35% των μαχητών της Χαμάς έχουν εξοντωθεί – Άθικτο το 65% των τούνελ της οργάνωσης
Φωτογραφία αρχείου (AP)

Μπορεί ο Μπένιαμιν Νετανιάχου να δηλώνει στο CNN ότι το Ισραήλ πρέπει να απαλλαγεί από τη Χαμάς, αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, με βάση τις σοβαρές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως όλα δείχνουν ο στόχος του Ισραήλ να εξαλείψει τη Χαμάς είναι αδύνατος αφού μόνο το 30 έως 35% των μαχητών της – όσοι ανήκαν στη Χαμάς πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – έχουν σκοτωθεί και περίπου το 65% των σηράγγων της είναι ακόμη άθικτα, όπως αναφέρει το Politico.  Μάλιστα τονίζει ότι το ποσοστό αυτό αναφέρεται στον αριθμό των μαχητών που είχε η Χαμάς μέχρι και την ημέρα που διεξήγαγε την επίθεσής της στο Ισραήλ, ενώ σημειώνει ότι έκτοτε, λόγω του πολέμου έχουν ενταχθεί στις τάξεις της χιλιάδες νέοι μαχητές.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Το ό,τι συμβαίνει στη Γάζα έχει εκτοξεύσει τη συμπάθεια της Διεθνούς Κοινότητας ενώ η Χαμάς καταφέρνει να στρατολογεί συνεχώς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Και μάλιστα χιλιάδες μαχητές κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Και εκεί βρίσκεται μια πλήρης διάσταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, όπως λένε πολλοί αναλυτές καταλογίζοντας στον Νετανιάχου μεγάλα λάθη και καταστροφή ευκαιριών.

Αντίθετα εκτιμούν ότι η παρούσα κατάσταση μπορεί να ενδυναμώσει τη Χαμάς, αφού και η ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάνει στρέφοντας τον πληθυσμό προς την Χαμάς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ απέτυχε να κρατήσει τμήματα της Γάζας μετά την εκκαθάρισή τους, έστρεψε τον άμαχο πληθυσμό και τον υπόλοιπο κόσμο εναντίον της με εκτεταμένους βομβαρδισμούς και ανεπαρκή ανθρωπιστική βοήθεια και επέτρεψε στη Χαμάς να στρατολογήσει περισσότερους μαχητές.

Και όσο περνάει ο καιρός τόσο η απόσταση μεταξύ Λευκού Οίκου και Τελ Αβίβ αυξάνεται.

Και αυτό βέβαια φαίνεται από το κίνημα αλληλεγγύης παρά το ότι με διάφορους τρόπους «προσπαθούν να συγκρατήσουν» την αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους. Απόδειξη και το νέο κύμα αναγνώρισης προς το Παλαιστινιακό κράτος αλλά και την φαινομενική αμηχανία της Ουάσιγκτον ενώ στην πραγματικότητα το κατανοεί.

Αλλά υπάρχουν και άλλα ερωτήματα εν μέσω μάλιστα αμερικανικών εκλογών και αφορούν τα 2,5 εκατομμύρια των Παλαιστινίων που μένουν πίσω.

Την ίδια στιγμή κατηγορούν το Ισραήλ πως δεν έμαθε από τα λάθη του…

Διαβάστε επίσης:

Μία, δύο, τρεις, πολλές Νάκμπα βιώνουν οι Παλαιστίνιοι – Το δράμα του πολύπαθου λαού συνεχίζεται και οξύνεται επί 76 χρόνια

Γάζα: Παρά την κατακραυγή και το κύμα αναγνωρίσεων του Παλαιστινιακού κράτους το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα, το DUI, χάνει μία έδρα στις επαναληπτικές εκλογές

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

ΣΥΡΙΖΑ: Η πατριωτική Αριστερά απέναντι στο βέρτιγκο της ΝΔ – Η υπεύθυνη στάση, οι προτάσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα

Καιρός: Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter