Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της πρότεινε η εισαγγελέας – Έφυγε βρίζοντας η κατηγορουμένη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της πρότεινε η εισαγγελέας – Έφυγε βρίζοντας η κατηγορουμένη

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, πρότεινε το βράδυ της Πέμπτης η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά από μακρά αποδεικτική διαδικασία, που διήρκησε έναν και πλέον χρόνο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ μετά από 12 ώρες αγόρευσης η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πισπιρίγκου μόλις άκουσε την απόφαση της Εισαγγελέως, έφυγε βρίζοντας.

Η Εισαγγελέας για την κεταμίνη ανέφερε: «Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακού δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο Καραμανδάνειο: «το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δε σημαίνει ότι δεν δόθηκε».

«Δεν είχαν κανένα λόγο οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πουν ψέματα» είπε η εισαγγελέας, αντικρούοντας τους σχετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, η οποία την άκουγε προσηλωμένη χωρίς να αντιδράει.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της 35χρονης όταν η Τζωρτζίνα, μετά από εμετούς που έκανε τον Ιανουάριο του 2022, μπήκε σε κλινική στο Ρίο η εισαγγελέας είπε:

«Η κατηγορούμενη ήθελε να βάλει το παιδί σε ΜΕΘ. Για ποιον λόγο δεν ξέρω. Μπορώ να εικάσω κάτι, αλλά δεν θα το πω εδώ. Δεν έχει προκύψει κάτι. Μήπως θέλει να δείξει την σοβαρότητα της κατάστασης; Σε ποιον;», συμπληρώνοντας πως η διαφορά της κλινικής με την ΜΕΘ, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ήταν ότι «στην Μονάδα δεν χρειάζεται να βρίσκεται γονιός».

Μάλιστα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες»

Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη. Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Κάθε φορά που ο Δασκαλάκης την εγκατέλειπε προσπαθούσε να του δημιουργήσει ενοχές χρησιμοποιώντας το παιδί. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο πολύ θυμώσει και να μην φεύγει ο θυμός ενώ το παιδί σου είναι στο νοσοκομείο; Τη ψυχή αυτού του παιδιού την φρόντισε ποτέ; Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τις δυο φορές που ο κ. Δασκαλάκης φεύγει. Της το λέει και εκείνος σε μήνυμα: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;

Επικαλούμενη τα ιατρικά στοιχεία και ανάλογες καταθέσεις, η εισαγγελική λειτουργός απάντησε σε κάθε ισχυρισμό της κατηγορουμένης, για την οποία είπε πως από μηνύματα της αλλά και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο «δείχνει μία εξοικείωση με όλα τα ιατρικά. Είναι σε συγκεκριμένο πεδίο οι αναζητήσεις της. Την θεραπευτική υποθερμία που έγινε στο παιδί στην ΜΕΘ στο Ρίο δεν την έψαξε ποτέ..Ψάχνει συγκεκριμένα φάρμακα».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η Εισαγγελέας για τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης σε βάρος του κ. Ηλιάδη περί πρόθεσης του να πάρει όργανα της Τζωρτζίνας. Σε πολύ έντονο ύφος αφού τόνισε πως η συζήτηση για όργανα για μεταμόσχευση αρχίζει εφόσον έχουμε εγκεφαλικό θάνατο, είπε πως «ο κ. Ηλιάδης είχε πρώτο του μέλημα να σώσει τον εγκέφαλο του παιδιού. Αυτός ήταν ο γιατρός που την προσέγγισε για όργανα; Όλα αυτά είναι πομφόλυγες και απορώ που η κ. Κατηγορουμένη το επέτρεψε αυτό ( να ακουστεί στο δικαστήριο). Είναι δυνατόν να μιλάμε για μεταμοσχεύσεις σε ένα γιατρό που έχει κάνει τα πάντα να σώσει το παιδί;».

Η κα Σπυριδωνίδου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ενδέχεται να έγινε από λάθος, χορήγηση κεταμίνης κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας στο Αγλαΐα Κυριακού. Διαβάζοντας βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν χορηγήθηκε αυτή η ουσία, ούτε στην ανάνηψη, ούτε κατά την νοσηλεία της 9χρονης, αλλά και τα πρωτόκολλα για το φάρμακο η Εισαγγελέας ανέφερε ότι «είναι μία ουσία που αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο”. Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί» τόνισε η εισαγγελέας αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολουθούν οι νοσηλευτές, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έγινε λάθος και να μπέρδεψαν την κεταμίνη με την αδρεναλίνη. «Η κεταμίνη στο μπουκαλάκι της , έχει κόκκινη γραμμή γιατί εντάσσεται στα ναρκωτικά.. Δεν είχαν κανένα λόγο να πουν ψέματα γιατροί και νοσηλευτές” ανέφερε τονίζοντας παράλληλα πως η κεταμίνη είναι αδιαμφισβήτητη στο αίμα της Τζωρτζίνας.

 

Διαβάστε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: «Πυρά» κατά του βασικού μάρτυρα – «Βρήκα το παιδί μου δεμένο σαν τον Χριστό – Είμαστε η φωνή της»

Δίκη Πισπιρίγκου: Με κλάματα και πυρά για τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων η απολογία της

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είχα δύο ιατροδικαστικές»- Τι ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter