Ροζ σημαία: Απάντηση του προξένου στον Γεραπετρίτη – «Η Ελλάδα δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος» (Audio)

Ροζ σημαία: Απάντηση του προξένου στον Γεραπετρίτη – «Η Ελλάδα δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος» (Audio)

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου είχε υπερασπιστεί το έργο της Γεωργίας Λαλέ, απέναντι στις κυβερνητικές αγκυλώσεις.  Μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM ο γενικός πρόξενος επισήμανε πως το έργο της εικαστικού έχει κοινωνικές ευαισθησίες που συνάδουν με τη σύγχρονη Ελλάδα που προχωράει μπροστά και δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση Γεραπετρίτη υπογράμμισε πως «Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος. Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας».

Ο Έλληνας πρόξενος ξεκαθάρισε πως είναι δεν τον ενοχλεί η κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη «Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη.  Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Έλληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας».

Παράλληλα, ο πρόξενος έκανε γνωστό ότι τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12) έγινε απόπειρα εμπρησμού στον εξωτερικό χώρο του Γενικού Προξενείου, με τις κάμερες να έχουν καταγράψει έναν άγνωστο άνδρα να περιλούζει τον περιβάλλοντα χώρο με βενζίνη και να βάζει φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στο Twitter για την εντολή Γεραπετρίτη να αποσυρθεί το έργο με τη ροζ σημαία-«Υποταγή και δούλοι»

Γεωργία Λαλέ: Νέα απάντηση της εικαστικού για τη ροζ σημαία – «Τα θύματα των γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες κάθε έθνους»

Γεωργία Λαλέ: Τι απαντά για τη ροζ σημαία – «Τα θύματα γυναικοκτονίας είναι ήρωες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter