Σανγκάη: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – Απομονώνουν τους υγιείς πολίτες σε κέντρα καραντίνας

Σανγκάη: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – Απομονώνουν  τους υγιείς πολίτες σε κέντρα καραντίνας

Άλλοι ένδεκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Επιτροπή Υγείας της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, με τους επίσημους θανάτους να φτάνουν τους 36 ενώ οι αρχές επιμένουν στο σκληρό lockdown.

Οι αρχές στη μητρόπολη 25 εκατομμυρίων κατοίκων επιβεβαίωσαν 1.931 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SA RS-CoV-2 στις οποίες εκδηλώθηκαν συμπτώματα και 15.698 ασυμπτωματικές.

Απομακρύνουν τους αρνητικούς σε κορονοϊό σε εγκαταστάσεις καραντίνας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC oλόκληρες συνοικίες στη Σανγκάη αναγκάζονται να μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις καραντίνας που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου αναφέρει ότι κάτοικοι περιοχής στα βόρεια της πόλης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από κομματικά στελέχη για την μετακίνηση σε καραντίνα. Εκεί θα μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτή τη καραντίνα θα σταλούν όσοι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Δεν είναι σαφές γιατί θα σταλούν μόνο αυτοί. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δέχονται μεγάλη πίεση να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να μειώσουν τα κρούσματα στο μηδέν.

Παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα προ ημερών σε άλλο χωριό, το Μπεϊκάι, από το οποίο απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σε προσωρινό κατάλυμα για να απολυμάνουν την περιοχή.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες, όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter