Σαουδική Αραβία: Ποινή φυλάκισης 15 ετών για ένα… tweet

Σαουδική Αραβία: Ποινή φυλάκισης 15 ετών για ένα… tweet

Εφετείο στη Σαουδική Αραβία αύξησε την ποινή του τυνήσιου γιατρού, Μαχντία αλ Μαρζούκι, από 2 χρόνια και 8 μήνες σε 15 χρόνια, με την κατηγορία της αλληλεπίδρασης σε ένα tweet.

Όπως αναφέρει ο λογαριασμός Prisoners of Conscience, που ασχολείται με τις συνθήκες ζωής των σαουδάραβων κρατουμένων, οι ακόλουθοί του 51χρονου γιατρού δεν ξεπερνούν τους 87 ακόλουθους και επομένως δεν μπορεί να υποκινήσει «δημόσια αναταραχή και να αποσταθεροποιήσει την πολιτική και την εθνική ασφάλεια », όπως διακηρύσσει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Ο αλ Μαρζούκι που διαμένει στη Σαουδική Αραβία από το 2008, συνελήφθη το 2020 από τις σαουδαραβικές αρχές επειδή αλληλεπίδρασε με ένα βίντεο στο Twitter που αφορούσε διαδηλώσεις υπέρ της Χεζμπολάχ που πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.

Το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών και 8 μηνών, που μετατράπηκε στη συνέχεια σε  ποινή ενός έτους με αναστολή, αλλά το Εφετείο αποφάσισε την αύξηση της ποινής του σε 15 χρόνια.

Ο αδελφός του 51χρονου τυνήσιου, αναφέρει ότι κάθε επαφή με τον αλ Μαρζούκι διακόπηκε όταν συνελήφθη, προσθέτοντας ότι η οικογένεια έχει έρθει πολλές φορές σε επαφή με το προξενείο της Τυνησίας για βοήθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τυνησίας και το Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβουν.

Πηγή: Al Jazeera, Al Mayadeen

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter