Δυναμική πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη και στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη (Photos – Video)

Δυναμική πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη και στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη (Photos – Video)

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Τα καλέσματα διαμαρτυρίας συμπλήρωναν το ένα το άλλο, καθώς την ώρα που ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αποφυλακίστηκε – παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό δύο ανήλικων παιδιών- ο Γ. Μιχαηλίδης ζητεί να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα φυλάκισης (8,5 χρόνια) για συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. O Mιχαηλίδης βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας εδώ και σχεδόν τρείς εβδομάδες με την κατάσταση της υγείας του καθημερινά να χειροτερεύει.

Την πρωτοβουλία για την πορεία κατά της απόφασης που αφήνει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποίησαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και φεμινιστικές συλλογικότητες στο Σύνταγμα.

«Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. Είμαστε τραυματισμένοι», ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη στην ανακοίνωσή του το σωματείο των ηθοποιών και απήυθυνε κάλεσμα συμμετοχής.

 

Υπενθυμίζεται πως, και οι δύο αποφάσεις του Δικαστικού Συμβουλίου της Άμφισσας ήταν απορριπτικές ως προς το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη για υφ’όρον απόλυση, παρά το γεγονός ότι ο κρατούμενος πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση). O Mιχαηλίδης βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας εδώ και σχεδόν τρείς εβδομάδες με την κατάσταση της υγείας του καθημερινά να χειροτερεύει.

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα που εντός της Βουλής εντείνεται η αντιπαράθεση στη συζήτηση του νομοσχεδίου-εκτρώματος της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, όπως «Ο νέος νόμος πλαίσιο να απορριφθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή», φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, έφτασαν στο Σύνταγμα.

 

Διαβάστε επίσης: 

Πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη και στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter