Πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη και στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη

Πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη και στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη η οποία έιχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας εδώ και σχεδόν τρείς εβδομάδες με την κατάσταση της υγείας του καθημερινά να χειροτερεύει.

Ο 34χρονος κρατούμενος, πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση), ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας του έχει αρνηθεί εις διπλούν το αίτημα, ενώ την Τετάρτη  6 Ιουλίου υπήρξε απορριπτική εισαγγελική πρόταση ως απάντηση στην έφεση του συνηγόρου του απεργού πείνας στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, μετά και το δεύτερο δικαστικό «όχι».

Στην πορεία καλούν η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, το ΜΕΡΑ25, και οι οργανώσεις της αριστεράς, Αναμέτρηση – οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά, Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ο.Κ.Δ.Ε, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο.

 

Παράλληλα, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για για δικαίωση των θυμάτων του βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη.

Επίσημο κάλεσμα για τη συγκέντρωση έχει κάνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ σε ανακοίνωσή της η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat αναφέρει: «Η δικαιοσύνη τους θα μας βρίσκει πάντα απέναντι. Ραντεβού αύριο 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος. Σε μια κοινωνία που διαπερνάται από τη βία του κράτους, την πατριαρχίας, του ρατσισμού και του καπιταλισμού, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση πως θα υπάρξει δικαιοσύνη μέσα από τις ίδιες δομές και τους ίδιους θεσμούς που παράγουν βία και πολλαπλές καταπιέσεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος να ζει στο σπίτι του μέχρι το εφετείο. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ενώ βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 53 ημέρες παλεύοντας για το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί, παραμένει ακόμη έγκλειστος, και έχει ήδη δεχθεί τρεις απορριπτικές απαντήσεις στο αίτημα για την απελευθέρωση του. Δεν περιμένουμε καμία δικαιοσύνη από το σύστημά τους. Η μόνη δικαίωση θα έρθει μέσα από τους αγώνες μας, μέσα απο εμάς τα ίδια. Ραντεβού στην πορεία για την απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη, στις 7:00 στο Σύνταγμα. Απελευθέρωση και νίκη στον αγώνα του Γ.Μιχαηλίδη – Δικαιώση για τα επιζώντα του Λιγνάδη – Καμία Μόνη, κανένα Λιγότερο».

Διαβάστε επίσης:
https://www.documentonews.gr/article/o-seh-kalei-se-sygkentrosi-diamartyrias-sto-syntagma-meta-tin-apofylakisi-lignadi/
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter