Σε… καραντίνα θέλει τον Αντώνη Σαμαρά το Μαξίμου

Σε… καραντίνα θέλει τον Αντώνη Σαμαρά το Μαξίμου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές, δημοσίως ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αυτό έγινε πράξη στις διήμερες ενημερωτικές συναντήσεις που κάποιοι ειρωνεύτηκαν ως φροντιστήρια» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης , απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τις καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, για τα περί «ανεπίτρεπτων» πιέσεων σε γαλάζιους βουλευτές για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς εκφράζει τις απόψεις του, όπως έχει το δικαίωμα να το κάνει είτε στη Βουλή είτε αλλού», συμπληρώνοντας ότι «εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές τη διαφοροποίηση τους. Αναμενόμενο, γιατί δεν είχε τεθεί κομματική πειθαρχία, όπως γίνεται κατά παράδοση στη ΝΔ σε ζητήματα δικαιωμάτων».

Απομόνωση Σαμαρά

Το Μαξίμου μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, όπου άσκησε δριμεία κριτική σε όλες τις στρατηγικές επιλογές του Μητσοτάκη, προσπαθεί να απομονώσει τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι αυτά που υποστηρίζει είναι «προσωπικές του απόψεις». Δεν είναι τυχαίο ότι και κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, η «υπόγεια» γραμμή του Μαξίμου, ήταν να αδειάσει η αίθουσα από τους γαλάζιους βουλευτές.

Η πραγματικότητα είναι ότι Αντώνης Σαμαράς μετά τις τελευταίες του τοποθετήσεις, έχει ενδυναμωθεί και φαίνεται σαν ο βασικός εκφραστής της σκληρής δεξιάς στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Αυτό αποτυπώνεται και από το γεγονός, ότι το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν στήριξαν το νομοσχέδιο.

Από την μεριά του, το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφερε ότι «τοποθετήθηκαν οι βουλευτές σε ένα νομοσχέδιο χωρίς κομματική πειθαρχία. Απολύτως σεβαστή η στάση του καθενός. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει ρωγμή στην ΚΟ θα το διαπιστώσετε και στα επόμενα νομοσχέδια».

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ με τα «απογευματινά χειρουργεία» – Από 300€ έως 2.000€ το κόστος!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter