Σε λειτουργία το παρατηρητήριο SLAPPs μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΕΣΥ

Σε λειτουργία το παρατηρητήριο SLAPPs μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΕΣΥ

Την ίδρυση παρατηρητηρίου SLAPPs (των στρατηγικών αγωγών εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ που αποσκοπούν στη χειραγώγηση και φίμωση του Τύπου) ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Το παρατηρητήριο λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΕΣΥ, με την ΕΣΗΕΑ να επισημαίνει ότι «το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει πως ήδη λειτουργεί το παρατηρητήριο SLAPPs (στρατηγικές αγωγές εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ) μέσω του ιστότοπου της ΠΟΕΣΥ Οι στρατηγικές αγωγές εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ (SLAPPs) αποτελούν ένα φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για καταχρηστικές δικαστικές ενέργειες, που αποσκοπούν στην χειραγώγηση και την φίμωση του Τύπου, μέσω μεταξύ άλλων υπέρογκων αγωγικών αιτημάτων και άσκησης προσωπικών διώξεων εις βάρος δημοσιογράφων. Η κινητοποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για την αντιμετώπιση του ζητήματος πρόκειται να οδηγήσει στην έκδοση σχετικής Οδηγίας για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος. Τονίζουμε πως στην Ελλάδα το πρόβλημα έχει λάβει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις λόγω του κλεισίματος πολλών Μέσων Ενημέρωσης με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να καλούνται, υπό την απειλή της απώλειας της προσωπικής τους περιουσίας, να αναλάβουν το κόστος και την έκβαση του δικαστικού αγώνα. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να μοιραστούν μαζί μας το πρόβλημα αποστέλλοντας στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν στον ανωτέρω σύνδεσμο. Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική. Το πρόβλημα των SLAPPs θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter