Σε πανικό η κυβέρνηση για την ακρίβεια – Καλεί απεγνωσμένα παράγοντες της αγοράς στο Μαξίμου

Εδώ και καιρό το Μέγαρο Μαξίμου – ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή και το επιτελείο του – προσπαθεί να παρουσιάσει μια επίπλαστη πραγματικότητα και δεν εννοούμε βέβαια τις αποτυχίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά την ίδια την οικονομική πολιτική και την εμμονή των νεοφιλελεύθερων να μη θέτουν όρια στις τιμές, αρνούμενοι να κάνουν κάτι για τη συγκράτησή τους. Δηλαδή την άρνησή τους να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, το σήμερα και το τι έρχεται!

Θιασώτες του ότι η οικονομία αυτορρυθμίζεται κάτι που κρύβει την αγάπη τους για τον πλουτισμό του μεγάλου κεφαλαίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στάθηκε εδώ και μήνες απαθής μπροστά στην πραγματικότητα που έβλεπε μπροστά της.

Αύξηση της τιμής της ενέργειας, ηλεκτρικό, πετρέλαιο και αέριο που εκτίναζε την οικονομία στον αέρα και με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες  της πανδημίας εκτίναζε και μια σειρά αγαθών, πλήττοντας άμεσα κυρίως τις μεσαίες και τις χαμηλές εισοδηματικά τάξεις.

Αντί να λάβουν λοιπόν μέτρα αφού τα καμπανάκια χτύπαγαν συνέχεια, ο παρατρεχάμενος της κυβέρνησης υπουργός της υποτιθέμενης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης διατεινόταν πως πρόκειται για παγκόσμιο και μάλιστα πρόσκαιρο φαινόμενο.

Ακόμα όμως και ένα «πρόσκαιρο» φαινόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση. Αν και δεν φαίνεται καθόλου πως πρόκειται για κάτι τόσο… «πρόσκαιρο» και «παροδικό».

Ακόμα και χθες ο Αδωνης Γεωργιάδης προσπαθούσε να αρνηθεί την ακρίβεια με κωμικές δικαιολογίες πως πήγε στα δύο σούπερ μάρκετ της Πεντέλης κοντά στο σπίτι του και ο κόσμος δεν του παραπονέθηκε καθόλου, αντίθετα έβγαζε selfie μαζί του.

Η θλιβερή αυτή κατάσταση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική…

Αλλά η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά –και μέσω των ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ, πως οι τιμές βασικών και πολύ σημαντικών αγαθών για τη διατροφή – πέραν της ενέργειας- αυξάνονται συνεχώς και απειλούν.

Πρόκειται για αλεύρι, καφέ, κονσέρβες, βρεφικό γάλα, σαπούνι, κρασιά, δημητριακά, φρυγανιές, είδη ζαχαροπλαστικής, σοκολάτες, μαρμελάδες, πατατάκια, μπαταρίες, τυριά, ψωμί, νωπά ψάρια, ελαιόλαδο, κρέας, λαχανικά, φρούτα… Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος!!!

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει την κατάσταση κάτω από το χαλί ήρθαν οι προειδοποιήσεις μεγάλων σούπερ μάρκετ που ειδοποιούσαν το Μέγαρο Μαξίμου για τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται.

Μεταξύ αυτών και η προειδοποίηση της μεγάλης αλυσίδας του Σκλαβενίτη κατευθείαν προς το Μέγαρο Μαξίμου πως οι τιμές μιας σειράς αγαθών θα εκτοξευθούν, όπως στα μακαρόνια που θα αυξηθούν κατά 40%. Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ μάλιστα όπως αναφέρεται, προειδοποίησε ότι από τη νέα χρονιά έρχονται νέες μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα, που κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40%.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν ήθελε να δει και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πανικοβλήθηκαν για την απραξία της!

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν να αντιδράσει το Μέγαρο Μαξίμου, όχι στην Αντιπολίτευση που εδώ και μήνες προειδοποιεί, αλλά στους ίδιους τους επιχειρηματίες που βλέπουν την πραγματικότητα που αρνείται να δει η κυβέρνηση!

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποφάσισε συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου των σούπερ μάρκετ με «μυστικά δείπνα» όπως γράφει η Εστία. Κάτι τέτοιο έγινε και με τον επικεφαλής του Ομίλου Σκλαβενίτη…

Προς το παρόν η κυβέρνηση ωστόσο περνάει εορταστική περίοδο, βρίσκεται υπό το σοκ της αποκάλυψης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα που την εξέθεσε, όπως επίσης από το άδειασμα των επιστημόνων στον πρωθυπουργό για τα rapid test της Πρωτοχρονιάς.

Αν προσθέσουμε σε αυτά τις μυστικές δημοσκοπήσεις και το ξεκάθαρο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεσες εκλογές, δεν φαίνεται να θέλει να χαλάσει η όμορφη και εικονική εορταστική ατμόσφαιρα υπό την απειλή του 5ου κύματος της πανδημίας με την μετάλλαξη Όμικρον…

Και αντί όλων αυτών, αντί να λάβουν αποφασιστικά μέτρα… ο υπουργός βγάζει selfie για να δείξει πως είναι αγαπητός… επειδή δεν υπάρχει ακρίβεια!

Είναι βέβαια ικανή να πει πως και για την ακρίβεια φταίει η αντιπολίτευση!