«Βόμβα» του Σέιμουρ Χερς: «Δουλειά των ΗΠΑ η καταστροφή των αγωγών Nord Stream»

«Βόμβα» του Σέιμουρ Χερς: «Δουλειά των ΗΠΑ η καταστροφή των αγωγών Nord Stream»

Αίσθηση προκαλεί η εκτίμηση του διάσημου αμερικανού δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς ότι το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος, γνωστός στο παρελθόν για τις δημοσιεύσεις του για τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Μέση Ανατολή, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ισχυρίζεται πως μπόρεσε να λάβει πληροφορίες για το σαμποτάζ από μια ανώνυμη πηγή, που συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία της δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με τον Χερς, τα εκρηκτικά στους αγωγούς τοποθετήθηκαν από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό το πρόσχημα της ναυτικής άσκησης Baltops 22 του ΝΑΤΟ. Νορβηγοί στρατιωτικοί πυροδότησαν τα εκρηκτικά όταν έλαβαν τη σχετική οδηγία.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, την απόφαση για την υπονόμευση των Nord Stream συμφώνησε και ενέκρινε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Για περισσότερους από εννέα μήνες, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου συζητούσε αυτό το θέμα με τον στενό του κύκλο, πριν δώσει το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η δολιοφθορά.

Ο Χερς εκτιμά ότι το βασικό ζήτημα κατά τη διάρκεια των πολύμηνων συζητήσεων μεταξύ του Μπάιντεν και των συμβούλων του σχετικά με το σαμποτάζ ήταν το πώς θα αποκλειστεί η εμφάνιση αποδεικτικών στοιχείων για δολιοφθορά.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η δημοσίευση του Χερς ήρθε ένα χρόνο (και μια μέρα) μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπαίντεν με τον Όλαφ Σολτς στις 7 Φεβρουαρίου του 2022, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν τον τρόπο να «τελειώσουν» τον Nord Stream 2.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον Τζέφρι Σακς: «Βλέπει» ΗΠΑ πίσω από την καταστροφή των αγωγών Nord Stream

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter